Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 16. 14:29, szerda | PR

A kiadó üzlethelyiségek alapvetései

A kiadó üzlethelyiségek alapvetései

Egy sikeres vállalkozás alapja a megfelelő üzlethelyiség kiválasztása lehet. A szempontok tárháza végtelen, arról nem is beszélve, mennyi egyéni igény is felmerülhet a döntés során.

Mégis, ha néhány alapvető adottsággal tisztába kerülünk, máris kevesebb helyiség akad fenn a szűrőn.

Az üzlethelyiségek szerepe

Sok szó esik arról, hogy egy vállalkozásról már önmagában az is sokat elárul, hogy hol rendezkedik be. Egy irodahelyiség is rendkívül árulkodó lehet, annak berendezése, tisztasága és minden apró kis részlete máris képet nyújt egy cég hozzáállásáról, stílusáról és minőségéről. Ez – ha lehet – egy üzlethelyiségre még hatványozottabban igaz, már csak azért is, mert jóval sűrűbbek az ügyfelekkel/vásárlókkal való személyes kontaktok.

Egy üzlethelyiség maga a vállalkozás, mely mind a bérlő, mint a vásárlók számára fontos szereppel bír. A látvány, a berendezések, de még a termékek elrendezése is csábító erővel hathat az ügyfelek számára, így sokkal nagyobb valószínűséggel térnek be az üzletbe. Kiadó üzlethelyiségek keresésekor azonban még nem feltétlenül van előttünk ez a kép, sok esetben a helyiség dönti el, hogy mit tudunk kihozni belőle. Ám a dekoráció és a stílusjegyek már egy későbbi fázis fontos elemei, a kiadó üzlet kiválasztásakor még más alapvetésekre érdemes figyelnünk.

Az elhelyezkedés fontossága

A kiadó üzlethelyiségek esetén az egyik legkiemelkedőbb fontosságú tényező az ingatlan elhelyezkedése. Az üzletek a vásárlókból, az ügyfelekből élnek, így előnyös, ha lehetőség szerint minél frekventáltabb területen helyezkednek el. Ez egyfajta extra reklámnak is minősül, hiszen minél többen sétálnak el az üzlet előtt napról-napra, annál nagyobb eséllyel tudjuk majd bevonzani a potenciális ügyfeleket.

Kiadó üzlethelyiségek esetén a frekventált pozíció nem feltétlenül csak azt jelentheti ugyanakkor, hogy a belváros közepén található, legalább ugyanolyan fontos a gyors és egyszerű megközelíthetőség. Az ilyen üzlethelyiségek bérleti díjai természetesen jóval magasabbak, mint kintebb fekvő társaiké, így ezzel a tényezővel mindenképpen számolnunk kell. Hosszabb távon azonban nyerhetünk annyit a forgalmon, hogy kompenzálja a magasabb díjakat.

Reális szükségletek

A kiadó üzlethelyiség kiválasztásakor az is fontos, hogy reálisan mérjük fel a saját és vállalkozásunk igényeit is. Nem feltétlenül baj, ha eleinte inkább kicsiben gondolkoznánk. Minden helyiségből kihozhatjuk a maximumot némi odafigyeléssel. Egy jól megválasztott ingatlan hosszabb távon is jó szolgálatot tehet nekünk, ehhez azonban mérlegelnünk kell, hogy melyek azok a legfontosabb tulajdonságok, melyek feltétlenül szükségesek és melyeket vagyunk hajlandóak elengedni.

A kompromisszumkész és kreatív hozzáállással egyrészt mi is egyszerűbben szűrhetjük az ideális üzlethelyiségeket, másrészt költségszinten is jóval gazdaságosabban hozhatjuk ki a végeredményt. Abban biztosak lehetünk, hogy ha rendelkezünk néhány jó ötlettel és egy határozott jövőképpel, a kiadó üzlethelyiségek piacán minden bizonnyal megtaláljuk majd a számításainkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.