Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2013. Február 28. 17:06, csütörtök | Helyi

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

Az Országgyűlés döntése alapján 2000 óta tartják február 25-én a kommunizmus áldozatainak emléknapját. A városi megemlékezésen Kissné Herczeg Anikó mondott emlékbeszédet.

A megemlékezésre a Würtz Ádám Általános Iskola oldalán található emléktáblánál került sor. Az emlékbeszédet Kissné Herczeg Anikótól, a Szent László TISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményének igazgatónőjétől hallhatták az emlékezők.
- A történelemből nem csak a szépre, a dicső pillanatokra kell emlékeznünk, hanem a szomorú eseményekre is, hogy azok soha többé ne ismétlődhessenek meg. Ma, a kommunizmus áldozatainak emlékünnepén mintegy százmillió ártatlan áldozatra emlékezünk – mondta az igazgató asszony. - A kommunista diktatúrák halálos áldozatait világviszonylatban 100 millióra becsülik, amelyből 65 millióan Kínában, 20 millióan a Szovjetunióban lelhették halálukat. Észak-Koreában és Kambodzsában 2-2 millióra becsülik az áldozatok számát. Utóbbiban a Pol Pot vezette diktatúra szűk négy év alatt a lakosság egynegyedét pusztította el éheztetéssel és kínzással. Kelet-Európában az áldozatok száma eléri az 1 milliót. Ennyien vesztették életüket éhínségben, kényszermunkatáborban, vagy kegyetlen kivégzés által.
Az beszéd után az iskola falán található emléktáblát koszorúzta meg Ribányi József polgármester, valamint Kissné Herczeg Anikó és Csapó György, a művelődési központ igazgatója.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 04. 16:59, csütörtök | Helyi

Vasdiplomát vehetett át Kaszás Dezső

A Pedagógusok Szakszervezete nyugdíjas tagozatának felterjesztése alapján kapta meg Kaszás Dezső tanár úr a vasdiplomát, melyet lánya vett át a város polgármesterétől, Porga Ferenctől.

2021. Március 04. 16:58, csütörtök | Helyi

Önkényesen zárta le az utat egy tolnanémedi lakos

Vígh László Tolnanémedi polgármestere arról tájékoztatta a lakosságot, hogy nem az önkormányzat zárta le a Nebojsza-hegyen kialakított pihenőhelyre vezető utat.

2021. Március 04. 16:56, csütörtök | Helyi

Felszámoltak több illegális hulladéklerakót

Súlyos problémát jelent Tamási területén az utak mellett, az erdőkben, az elhagyatott területeken, a külterületi ingatlanokon illegálisan lerakott lakossági kommunális, vagy építési hulladék.

2021. Március 01. 09:52, hétfő | Helyi

Tehergépkocsikat és buszokat ellenőriztek a rendőrök

A fokozott ellenőrzésben részt vettek a Tolna megyei rendőrök is. A 2021. február 8. és február 14. között tartó ellenőrzések során összesen öt tehergépkocsi esetében állapítottak meg szabálytalanságot.