Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Február 17. 11:43, hétfő | PR
Forrás: Arrabonamédia

A konyha megvilágításának praktikus és hangulatos kivitelezése

A konyha megvilágításának praktikus és hangulatos kivitelezése

A konyhára érdemes nemcsak egyszerű munkaállomásként tekinteni, mert a család egy része bizony meglehetősen sok időt tölt ebben a helyiségben.

Ezért is van kiemelt fontossága annak, hogy a funkcionalitás mellett a megfelelő hangulat megteremtését is hatékonyan támogassa a konyha világítása.

Így oldható meg a konyhánk hangulatos megvilágítása

A legtöbb helyiséghez hasonlóan a konyhában is lehetőségünk van a helyi, valamint az általános világítás használatára. Utóbbi kapcsán bevett gyakorlatnak számít a mennyezetre függeszteni egy olyan lámpatestet, amely kellő hatékonysággal képes bevilágítani a konyha egészét.

Hogyha mindemellett a hangulatot néhány dekorációs fényforrással is feldobnánk, arra is akad bőven opció. Ott vannak példának okáért a fiókok és tárolók belsejében elhelyezhető lámpák vagy a padló felé irányított fényforrások a konyhaszekrény alsó részében.

Persze ha valóban modern irányba szeretnénk menni, akkor még a csapból kifolyó víz megfestése sem számít megoldhatatlan feladatnak.

Konyhapult, ahol a funkcionalitás mindenek felett áll

A konyhapult az a hely, ahol a család számára készített esti vacsora előkészületei megtörténnek, ezért a rendelkezésre álló funkcionális fény megléte elengedhetetlennek számít.

Ebben az esetben is választhatjuk a falról lelógó függesztett lámpákat, mert feleslegesen nem foglalnak helyet, a szükséges fényről viszont hatékonyan gondoskodnak. Egyetlen hátrányuk, hogy könnyen árnyék vetülhet így a munkaterületre.

Mindezt a konyhaszekrény alsó szegletébe épített, magára a szekrényre felszerelt vagy pedig közvetlenül a falra erősített világítótestek segítségével tudjuk áthidalni. Így nem feltétlenül szükséges felkapcsolni az általános világítást, hogyha éjnek évadján támad némi elintézni valónk a konyhában.

Mire érdemes figyelni az étkező megvilágítását illetően?

Az étkezőasztal egyaránt helyet kaphat a konyhában vagy a konyhával szomszédos nappaliban is. Értelemszerűen úgy célszerű kivitelezni a megvilágítását, hogy az asztalra elegendő mennyiségű és erősségű fókuszált fény jusson.

A felhasználni kívánt fényforrások számát érdemes ahhoz igazítani, hogy az étkezőasztal mennyire hosszú. Így pontosan olyan mértékű megvilágítást tudunk biztosítani, amilyenre valójában szükség van.

Plusz kényelmi funkciónak számít, ha az általunk választott lámpatestek fényerő szabályozóval ellátottak. Ezáltal tetszés szerint tudunk állítani a fény erősségén annak megfelelően, hogy éppenséggel milyen tevékenységet végzünk.

Gyakori megoldásnak számít még a nappaliban elhelyezett étkezőasztalok környezetében a falikarok vagy az állólámpák alkalmazása. Ezek a főként dekorációs elemként funkcionáló darabok segíthetnek abban, hogy a közös étkezések valóban meghitt hangulatban teljenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat