Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 06. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

„A következő 15 év a minőségi vállalkozásról fog szólni”

„A következő 15 év a minőségi vállalkozásról fog szólni”

A minőségi díjak világában mindig az élen járt Magyarország. Mind az elismerések kialakításában, mind a nemzetközi rangsorban előkelő helyet foglalunk el. A Rádió Orient műsorában Sugár Karolina elmondta, a díjak a vállalatok folyamatos minőségi fejlődését segítik elő. A hazai Kiválóság Ügyének európai nagykövete emellett a minőségi kiválósági díjak presztízséről is szót ejtett.

A közigazgatásban a vevőközpontú gondolkodás nincs annyira előtérben mint egy szolgáltató szervezetnél. Az ügyfélbarát rendszerre azonban itt is szükség van. A kulcselem a gyorsaság, a pontosság és a hatékonyság. A Rádió Orient műsorában Sugár Karolina elmondta, egy nagyobb teljesítményre ösztönző gondolkodásmódra lenne szükség. „A jó tapasztalatokat és gyakorlatokat meg lehet tanulni. A hosszútávú változáshoz sok tréning és empatikus megközelítés kell. Az ügyek gyors és hatékony intézése mellett a fogadás és a rugalmasság is számít” - emelte ki a hazai Kiválóság Ügyének európai nagykövete.

A minőségi díjak világában mindig az élen járt Magyarország – hangsúlyozta az OrientPress Hírügynökség közigazgatási rádiójának vendége. Sugár elmondta, az elismerések palettája igen színes: az 1989-es IIASA-Shiba Díjat a 90-es évek elején az Európai Minőségi Díj követte, majd 1996-tól a Magyar Nemzeti Minőségi Díj is létrejött. „A magyar elismerés az európai követelményrendszeren alapul. A díj segít abban, hogy a szervezetek évről évre jobban teljesítsenek. A fejlődést a pályázó vállalatokat értékelő 50-60 oldalas visszajelzések garantálják, melyekben független szakértők írnak a fejlesztendő területekről” - hangsúlyozta.

A nemzeti díj létrehozását követően fokozatosan alakultak ki a különböző ágazatok elismerései. Az oktatás területén a Comenius Program, a Felsőoktatási- és a Közoktatási Minőségi Díjak jelentősek. A közigazgatási rádió vendége emellett a regionális elismerésekről is beszélt.

„Komoly elismerésben van része a magyar vállalkozásoknak” - hangsúlyozta a Rádió Orient vendége. Sugár elmondta, a világranglistán jelenleg ötödik helyen van az ország. Az európai nagykövet kiemelte, a magyar szervezetek nem a tömeges, hanem a magas szintű minőségfejlesztésben jeleskednek. Dudás Ferenc közigazgatási szakértő hozzátette, a folyamatosan fejlődő, minőségi látásmódot képviselő díjazottak példát mutatnak a többi szereplőnek.

A magyar vállalatok mindig előremutatóak voltak a minőségszabályozási szabványokban (ISO). Emellett komoly eredményeik vannak a tanúsított rendszerekben. Sugár az ország erősségei mellett annak gyengeségeiről is beszélt. A vendég elmondta, a kisvállalkozások és az iskolák nem rendelkeznek megfelelő támogatási és oktatási lehetőségekkel. Így ezek a szervezetek nehezen tudják továbbvinni az évről évre történő folyamatos fejlesztést – hangsúlyozta.

„A következő 15 év a minőségről fog szólni, így mindenképpen érdemes minőségügyi képzéseken részt venni” - mondta a Rádió Orient vendége. Sugár Karolina a fiatalok fontos szerepére hívta fel a figyelmet. „Nyitottabban kell gondolkodni. A fiataloknak bombázniuk kell a vezetőket a minőségfejlesztés fontosságával kapcsolatban” - tette hozzá.

A minőségi kiválósági díjak rangot és presztízst jelentenek – hangsúlyozta Dudás. Sugár Karolina hozzátette, az elismerések nem járnak pénzjutalommal. „A nyereség a szervezetek egyre jobb produktumában érhető tetten' - zárta szavait az európai nagykövet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár