Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 25. 14:55, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A közszférát is végtörlesztésre buzdítja Orbán

A közszférát is végtörlesztésre buzdítja Orbán

A közszférában dolgozóknak is a végtörlesztést ajánlja a kormányfő. Orbán Viktor levélben figyelmeztetett: már csak december 30-ig van lehetőség a kedvezményes kamatozású forinthitel igénylésére.

A közalkalmazottak és tisztviselők ugyanakkor nem kapnak vissza nem térítendő támogatást a hitelhez.

A miniszterelnök levelében valószínűsíti, hogy a közszféra tagjai figyelemmel kísérték a kormány eddigi, a devizahitelesek megmentéséért folytatott küzdelmeit. Orbán végtörlesztésre bíztatja a közalkalmazottakat és köztisztviselőket is, hozzátéve azonban, hogy az idő sürget: akik kedvezményes alapú forinthitelt szeretnének, azok december 30-ig jelezhetik igényüket a devizahitelt nyújtó banknál és munkaadójuknál – mindkét jelentkezés szükséges, ezek nélkül nincs lehetőség a végtörlesztésre.

A levél szerint a munkahelyi vezetők januárban tájékoztatják majd alkalmazottaikat a kamattámogatott forinthitel részleteiről – a témával kapcsolatban addig Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőt kérdezhetik az érdeklődők. Orbán továbbá arra is rámutat: a végtörlesztésre adott kölcsön nem számít bele az igénylő munkabérébe vagy egyéb juttatásaiba és nem is helyettesíti azokat.

A közszféra dolgozói nem vehetnek fel vissza nem térítendő támogatást vagy előrehozott fizetést a végtörlesztéshez – ezt munkáltatói kölcsönből kell megoldaniuk, aminek nagysága attól függ, hány kiskorú gyermek van az igénylő háztartásában.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.