Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2020. December 17. 10:32, csütörtök | Helyi

A láthatósági mellény életet menthet!

A láthatósági mellény életet menthet!

Az elmúlt napokban két olyan halálos kimenetelű baleset is történt a megye útjain, melyekben egy kivilágítatlan kerékpáros és egy láthatósági mellény nélküli gyalogos vesztette életét.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy figyeljünk a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire! Az elmúlt napokban két olyan halálos kimenetelű baleset is történt a megye útjain, melyekben egy kivilágítatlan kerékpáros és egy láthatósági mellény nélküli gyalogos vesztette életét. Az egyik baleset a 65-ös főúton történt december 8-án este, amikor egy kivilágítatlan elektromos kerékpárral közlekedő férfit sodort el egy autó. A másik halálos baleset Kaposszekcsőt Dombóvárral összekötő úton következett be december 9-én, amikor az úttesten sötét ruhában – láthatósági mellény nélkül – haladó gyalogost ütött el egy személygépkocsi vezetője. A további súlyos kimenetelű és esetlegesen tragédiával végződő balesetek megelőzése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:


• A gyalogosokat és a kétkerekűekkel közlekedőket arra kérjük, hogy sötétben használjanak láthatóságot elősegítő eszközöket! Lehet az egy fejlámpa, láthatósági mellény, fényvisszaverő karkötő, villogó vagy bármilyen egyéb olyan eszköz, mely segíti a közlekedés többi résztevőjét abban, hogy észlelhessék Önöket sötétben is!
• A kerékpárosokat kérjük, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően szereljenek a biciklire – előre fehér, hátra piros színű – lámpát, továbbá a küllők közé macskaszemet!
• A gyalogosok, amennyiben az út mellett van járda, ott haladjanak! Ha az úttesten kell közlekedniük, akkor annak szélén, vagy az útpadkán – lehetőség szerint a forgalommal szemben – menjenek! Ne zavarják a többi sofőrt a közlekedésükben!
• A gápjárművek vezetői sötétben és nem megfelelő látási viszonyok között még óvatosabban és körültekintőbben közlekedjenek!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 14:24, szerda | Helyi

A hétvégén zajlanak a felvételik

A tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium ebben a tanévben rendhagyó módon várja az új diákokat.

2021. Január 20. 14:22, szerda | Helyi

Elismerő kitüntetést vehetett át Kárász Attila

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. hagyományosan, de rendhagyó módon idén is átadta a Gyulaj Zrt.-ért aranygyűrűt.

2021. Január 20. 14:20, szerda | Helyi

A havi átlagjövedelem növekedése Tolna megyében volt a legmagasabb

Az ingatlanpiac megtorpanása következtében átlagosan 1,3 évvel rövidült a lakáshoz jutási idő Magyarországon a tavalyi évhez képest - derült ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből.

2021. Január 18. 14:32, hétfő | Helyi

Őrizetben a garázda

A tamási rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével elfogtak egy Magyarkesziben élő férfit, aki egy fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetett meg egy iregszemcsei helyi lakost.