Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. December 15. 11:25, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

A maffia azt a droggal tömött kamiont kereste, amely a genovai hídomlásban veszett el

A maffia azt a droggal tömött kamiont kereste, amely a genovai hídomlásban veszett el

A Genovában 2018-ban összeomlott Morandi-hídon egy kilencszáz kilogramm hasist szállító kamion is lezuhant, amelyet a dél-olaszországi szervezett bűnözés bandái azóta is keresnek - hozta nyilvánosságra az ügyészség.

Harmincöt gépjármű haladt a Morandi-hídon, amikor egy része 2018. augusztus 14-én délelőtt leomlott.

Az autók a híd roncsaival együtt a híd alatti Pontedera-völgybe zuhantak. A helyszíni vizsgálatot követően az összezúzott autókat egy genovai hatósági roncstelepre szállították. A járművek egy része a mai napig ott áll.

A lezuhant járművek között egy kisebb, sárga színű hűtőkamion is volt, amely a híd összeomlását megörökítő felvételeken is látszik.

A dél-olaszországi Reggio Calabria ügyészsége egy lehallgatott telefonbeszélgetés során figyelt fel a kamionra. Francesco Benito Palaia, a calabriai bűnszervezet, a 'Ndrangheta egyik főnöke telefonon beszélt a furgonról: utasításokat adott egyik emberének, hogy szerezze vissza a járművet, amelynek falában kilencszáz kilogramm hasis van elrejtve.

A 2020 márciusában rögzített beszélgetésben Palaia elmondta, hogy a kábítószer a genovai hídon Nápolyba tartott, Secondigliano és Scampia városnegyedbe, melyeket a Camorra klánjai tartanak kézben.

Maga a Camorra kérte fel Palaiát, hogy segítsen a kábítószer-szállítmány visszaszerzésében

A telefonbeszélgetésből az is kiderül, hogy a furgont egy autóbontó cégen keresztül akarták elszállítani a hatósági telephelyről. A maffia azt is megvárta, hogy a járművet a hatóságok Genovából a Róma közeli Latinába, majd onnan Frosinone egyik telephelyére vigyék át, mivel így közelebb került a dél-olaszországi szervezett bűnözés területéhez. Palaia arra is figyelmeztette emberét, vigyázzon a furgon elszállítása közben, mert a jármű erősen roncsolódott, és mozgatás közben kieshet belőle a drog.

Az ügyészség csak most hozta nyilvánosságra a történetet, mivel egy másik vizsgálati szálat követett, amely kedden a 'Ndrangheta 63 tagjának letartóztatásához vezetett.

Csütörtöki sajtóértesülések szerint a furgonnak időközben nyoma veszett.

Címkék: drog, maffia, olaszország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.