Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 02. 14:17, péntek | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

A magyar bajnokságra koncentrál az AV19

A magyar bajnokságra koncentrál az AV19

Azzal, hogy búcsúzott az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjében a Fehérvár, mostantól maximálisan az ob I-re koncentrálhat.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató nem titkolta csalódottságát. Kiemelte: az EBEL alap- és középszakasza után joggal lehetett bizakodni abban, hogy sikerül a rájátszás első köréből továbbjutni. Erre egyébként a klub történetében még nem volt példa.

„A Ljubljana úgy keverte a lapokat, hogy minket kapjon, mert úgy érezte, ellenünk több esélye lehet, mint bármelyik osztrák csapat ellen. Sajnos bejött a számítása, és ezért is lehetünk most szomorúak, pedig az alapcélt, a rájátszásba jutást teljesítettük. A negyeddöntő első három mérkőzésén, de még előtte is sok meccsen sokkal jobban teljesítettünk, mint az utolsó hármon. Megválaszolandó kérdés, hogy sok játékosunk miért teljesített rosszul a kritikus szakaszban. Nem volt vezéregyéniségünk, úgy sodródtunk, ahogy a hullám dobálta a hajónkat” – mondta az MTI-nek id. Ocskay, aki jelezte: most az új cél, hogy legerősebb keretükkel megvédjék a magyar bajnoki címüket, és sorozatban tizedik alkalommal legyenek győztesek.

„Igaz, ez a cukor nem annyira ízlik a számban” – jegyezte meg.

Eddig tulajdonképpen a Volán tartalékcsapata szerepelt a hazai pontvadászatban, a legjobbak az EBEL-ben játszottak.

A 12-szeres bajnok, 2003 óta mindig aranyérmes Fehérvár az ob I elődöntőjében a Mol Liga-győztes Dab.Doclerrel találkozik, a másik ágon a Miskolci Jegesmedvék csapata a Ferencvárossal csatázik. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcok játéknapjai: március 8., 9., 11., és ha szükséges, 12., 13.

A négy győzelemig zajló döntősorozat első napja március 18.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.