Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Március 31. 10:19, szerda | Helyi
Forrás: TEOL

A művelődési házak készek a rajtolásra

A művelődési házak készek a rajtolásra

Tamásiban is megtervezték az egész évet programról-programra. A nyitás időpontja bizonytalan, ám a munkatársak készen állnak a kulturális élet újraindítására.

A művelődési házak működését egyelőre a pandémia uralja, de lazító intézkedések esetén készen állnak a kulturális élet újraindítására.

Ma még oltóközpont Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központ, de már tervezik a kulturális élet indítását. Berlinger Attila igazgató arról számolt be, a Garay, a Béla király téren, s a Vármegyeháza udvarán koncerteket terveznek. Ha a nyáron még lesz létszámkorlátozás, azt a Vármegyeháza udvarán lehet majd betartani. Az első nagy rendezvény a Szüreti Napok lehet majd. Valószínű, nem lesz akkora, mint a 2019 előtt megszokott, több tízezer embert fogadó rendezvény, de Berlinger Attila reméli, kitelepülő borászokkal, éttermekkel, kulturális programokkal azért igazi szüreti hangulatot tudnak varázsolni.

A Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. a térség legnagyobb kulturális szervezete a Csengey Dénes Kulturális Központtal, a Dunakömlődi Faluházzal, a Cseresznyéskert Erdei Iskolával és a Siófok-Sóstói Nyári Táborral. Márkus Zalán ügyvezető igazgató elmondta, az első nagyobb szabású szervezésük az augusztus 20-ai ünnep lehet. A programját a tavaly elmaradtakból fordítják át az idei évre, ez egy háromnapos esemény színházi előadásokkal, koncertekkel.

Szabóné Rambala Gabriella, a Dombóvári Művelődési Ház igazgatója elmondta: folytatják a hagyományokat. Kulturális intézményük épületének hatalmas ablakaiban kirakatkiállításokat rendeznek, amelyeket bárki láthat, aki arra sétál. A közelgő húsvéti kiállítási anyag Varga Gábor dombóvári szobrász, keramikus művész grafikáiból és két dombóvári fotós, Tilinger Sándor és Őri Gábor, többek közt a helyi, régebbi húsvétok eseményeit megörökítő fotóiból, valamint művészi, helyi alkotók által készített tojásfák kiállításából áll majd össze. Az idén augusztusban ünnepeljük Dombóvár várossá nyilvánításának ötvenegyedik évfordulóját, szeretnénk megtartani az augusztus huszadikai ünnepséget is, aztán az őszi szüreti fesztivált, a novemberi városi borünnepet, majd az adventi programokat – tette hozzá.

Czink Judit, a Tamási Művelődési Központ igazgatója elmondta, természetesen megtervezték az egész évet programról programra, de nem tudja, ennek van-e bármilyen jelentősége addig, míg ilyen bizonytalan a helyzet. Rendezvénynaptárukban azért minden jelentősebb, nagyobb látogatószámot vonzó rendezvényük szerepel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.