Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 27. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

A NAV is készül az Eb-re

A NAV is készül az Eb-re

Fokozottan ellenőrzik szombattól a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő csapatok címerével, zászlajával ellátott ruházati termékeket és ajándéktárgyakat a pénzügyőrök, a közúton, közterületeken, üzletekben és piacokon.

Tudatta Varga Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális vám- és pénzügyi főigazgatóságának sajtóreferense szombaton.

Közlése szerint a tapasztalat az, hogy egy-egy kiemelt nemzetközi sportesemény idején megsokszorozódik a piacra dobott hamis termékek száma, májusig több mint 650 ezer, tavaly csaknem 5 millió forint értékben foglaltak le áru hamis megjelölése miatt különböző termékeket Észak-Magyarországon a pénzügyőrök. Ezek jelentős része futballmez, nadrág vagy szabadidő-ruházat volt, a régióban 2011-ben jogerősen elkobzott mezeket éppen a napokban semmisítette meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – tette hozzá.

Varga Zoltán elmondta azt is: az olyan kiemelt sportesemények idején, mint a labdarúgó Európa-bajnokság, a részt vevő országok címerével, zászlajával ellátott hamis termékek egyre gyakrabban bukkannak fel a feketepiacon, ráadásul Ukrajna és Lengyelország közelsége miatt most még inkább erre lehet számítani.

Éppen ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szombattól fokozottan ellenőrzi Észak-Magyarországon azokat a helyeket, ahol a hamisított termékek előfordulhatnak, a hamisítványok ugyanis nemcsak a licenctulajdonosoknak, hivatalos kereskedőknek okozhatnak bosszúságot, hanem a vásárlóknak is, a hamisítványok ugyanis általában silány minőségűek, élettartamuk az eredeti termékek töredéke – hangsúlyozta a szóvivő.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára