Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 23. 07:45, vasárnap | Belföld
Forrás: OrintPress

A popzene hatására isznak a tinik?

A popzene hatására isznak a tinik?

A kutatók szerint a tizenévesek alkoholfogyasztási szokásait nagy részben befolyásolják a popslágerek is.

Sok szövegében ugyanis az alkoholos italok márkaneveit összekötik a luxussal, a szórakozással, ami imponál a fiataloknak, így ha kimenőt kapnak otthonról, azonnal ezeket a termékeket keresik majd.

A kutatások szerint a leggyakrabban a rap, R'n'B és hiphop számokban hallhatóak a különféle, trendinek tartott alkoholos termékek márkanevei. Márpedig ezekben a videoklipekben sokszor a luxus, a buli áll a középpontban, így a fiatalok fejében az alkohol és az áhított életmód összekapcsolódik - írja az Addiction.

A szakemberek pontosan elemeztek 793 olyan slágert, amelyek 2005 és 2007 között voltak divatosak. Az elemzés közben figyeltek fel arra, hogy ezeknek a daloknak a 25 százalékában konkrét alkohol márkanevek hallhatóak - ez pedig nagy befolyással van a tinik fogyasztási szokásaira.

A szakértők szerint mivel ezeket a divatos slágereket a kamaszok gyakran hallgatják, így egyfajta reklámként működnek, és hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ezek a gyerekek a megengedettnél jóval korábban italozni kezdjenek. Az italgyártókat azonban nem okolják, hiszen ezek a burkolt reklámok az esetek túlnyomó többségében a gyártók tudta nélkül kerülnek be a szövegekbe.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára