Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Április 04. 17:48, vasárnap | PR
Forrás: (x)

A szép és praktikus hálószoba titka

A szép és praktikus hálószoba titka

A hálószoba berendezése általában jóval kevesebb figyelmet kap, mint a lakás központi helyiségei.

Egyszerűen azért, mert a többség ide csak aludni jár be – csakhogy a nyugodt pihenés egyik fontos feltétele, hogy a környezetünkben jól tudjuk érezni magunkat.Ez aligha fog menni egy elnagyoltan, össze-vissza berendezett hálószobában. Ide is kell a harmónia, az egységesség, a stílus, hogy igazán otthonossá varázsoljuk.

Természetesen a hálószoba központi eleme az ágy. Ezen nem érdemes spórolni, ugyanis nagymértékben meghatározza, hogy a későbbiekben mennyire tudunk majd pihentetően aludni. A matracon múlik a legtöbb, de fontos, hogy az ágy is minőségi legyen, ne nyikorogjon, és persze legyen kellőképpen nagy is, hogy kényelmesen elférjünk rajta. Ezen kívül a ruhásszekrények és a komódok is lényeges elemek egy hálószobában.

Hogyan válasszunk bútorokat?

A hálószobában is fontos az egységesség, de természetesen a praktikum is. Először azt érdemes átgondolni, hogy mennyi holmit szeretnénk elpakolni. Ez már ad egy támpontot arra vonatkozóan, hogy mekkora ruhásszekrények közül válogassunk. Innentől kezdve azon érdemes még komolyabban gondolkodni, hogy tolóajtósat vagy ívesen nyílót szeretnénk, mennyi polc, illetve mennyi akasztós hely legyen benne, legyen-e tükör a szekrény ajtaján stb.

A komódok szempontjából is lényeges kérdés a méret, hiszen sok mindent kell elnyelniük. Egy komód lehet csak fiókos, vagy szekrény+fiók felosztású is – mindenkinek más praktikus, másban tudja hatékonyabban elhelyezni a holmijait.

Az éjjeliszekrény hasznos és szinte elengedhetetlen kiegészítő, és hölgyeknek esetleg egy fésülködőasztal sem árthat, ha van hozzá hely. A hálók nem szoktak tágas helyiségek lenni, de előfordul, hogy nem is kifejezetten kicsik.

Figyeljünk a részletekre!

Amire érdemes figyelni, az a bútorok színe, stílusa. Akkor lesz szép az összkép, ha passzolnak egymáshoz. A legegyszerűbb megoldás, ha ugyanabból a bútorcsaládból választjuk ki az egyes darabokat, így biztos, hogy nem fognak egymástól elütni. A kiegészítőkkel, mint az ágytakaró, szőnyeg, függöny, díszpárnák, fali polcok és képek, szuperül fel lehet dobni a helyiséget, megadni a hangulatát. Jó nézelődést!

A fotó forrása:
New Africa / Shutterstock.com

Címkék: bútor, hálószoba

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 03. 09:19, szombat | PR

Útmutató a konyhai kések kiválasztásához és rövid bepillantás a Kizlyar Supreme világába

Sokan szeretnek a konyhában sütni és főzni. Ha azonban feltesszük azt a kérdést, hogy hány konyhakést használnak ezek az emberek, akkor kettő, maximum háromféle konyhakést sorolnak fel.

2021. Április 02. 15:05, péntek | PR

3+1 ok, hogy stúdióba vidd a hangoskönyved felvételét

A hangoskönyv egy remek passzív jövedelem, és egyre népszerűbb, ezért sokan fognak bele, de úgy gondolják, házilag megoldják a dolgot.