Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2020. November 16. 07:25, hétfő | Helyi
Forrás: TEOL

A színpadról átmenetileg online térbe költözik a kultúra

A színpadról átmenetileg online térbe költözik a kultúra

Zárva maradnak egy hónapig a művelődési házak, könyvtárak a nagyközönség előtt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az intézmények munkatársai szabadságolnák magukat.

Közleményben adott tájékoztatás a november 11-től életbe lépett változtatásokról Mácsik Henrietta Gabriella, a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A kft. épületei, a Babits Mihály Kulturális Központ, a Placc – Ifjúsági Közösségi Tér és a Művészetek háza terei november 11. és december 11. között nem látogathatók. Az erre az időszakra meghirdetett rendezvényeket, például színházi előadásokat, koncerteket, egyéb eseményeket nem tartják meg. A jegyek visszaváltása egyelőre nem megoldható. Arról is tájékoztatott az ügyvezető igazgató, hogy kapcsolatban állnak a színházak, produkciós irodák képviselőivel, hogy mielőbb sor kerülhessen az új időpontok kitűzésére, amelyekre a korábban megvásárolt jegyek természetesen érvényesek lesznek. A művelődési központ munkatársai most azon dolgoznak, hogy élettel töltsék meg az intézmény felületeit. Több olyan produkcióval készülnek, amelyek az online térben lesznek hozzáférhetőek.

A Tamási Művelődési Központ hivatalos közösségi oldalán jelentette be: ismét elcsendesedik a művelődési központ és a rendvezvénytér, valamint hogy nekik talán még inkább hiányoznak a nagy, közös, városi szintű találkozásaik, a jókedvű, felhőtlen programok, nagyszabású rendezvények. Mint tájékoztattak, a jelenlegi helyzetben azonban a szó szoros értelmében emberéletek múlnak azon, hogy korlátozzák a közösségi együttléteket, ez mindannyiunk felelőssége. Mindenki a maga helyén, területén, munkájában, közösségében kell, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy a járvány terjedésének veszélyét a lehető legkisebbre csökkentse. A tavaszi hónapokhoz hasonlóan folyamatosan tartják majd a kapcsolatot többek közt a honlapjukon, és számos új, maguk által tervezett játékkal, felhívással, virtuális programmal várnak mindenkit. A tamási Könnyü László Könyvtár az elérhetőségein továbbra is várja a könyvigényeket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 01. 09:02, kedd | Helyi

Súlyosan megsérült a motoros a balesetben

Nem adott elsőbbséget a védett úton szabályosan közlekedő segédmotoros kerékpárnak, és összeütköztek.

2020. December 01. 09:00, kedd | Helyi

Advent idején nagyobb a lakástüzek veszélye

Ősszel és télen szinte naponta riasztják lakástüzekhez megyénk tűzoltóit. A lángok legtöbbször egy-két négyzetméteren pusztítanak, de havonta két-három lakás is lakhatatlanná válik tűz miatt.

2020. November 30. 11:09, hétfő | Helyi

Megkezdődött a madáretetési szezon

Tolna megyében a cinegék, közülük a barát-, a kék-, a széncinegék állandó telelőink, de etetőre jár még a fenyvescinege, a tengelicek, a zöldike, vagy a meggyvágó is.

2020. November 27. 09:11, péntek | Helyi

Összefogott apa és fia, együtt félemlítették meg az asszonyt

Egy szóváltást követően a 44 éves tamási férfi 17 éves fiuk segítségével megkötözte feleségét azért, hogy az asszonyban félelmet keltsen.