Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Augusztus 18. 12:24, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tamasihelytörtenet.hu

A szőlősgazdák védőszentjét ünnepelték

A szőlősgazdák védőszentjét ünnepelték

A katolikus közösség, a Helytörténeti Alapítvány és a Tourinform
Iroda összefogásával a Szent Donát szobornál kisebb ünnepségre került sor.

Szent Donátnak a szőlőskertek, szőlősgazdák és az elemi csapások védőszentjének ünnepnapja augusztus 7-e. A katolikus közösség, a Helytörténeti Alapítvány és a Tourinform Iroda összefogásával, a Helytörténeti Gyűjtemény kiállítóhelyén a Présházmúzeumnál, majd a Szt. Donát szobornál kisebb ünnepségre került sor. A délután a Présházmúzeum megtekintéséve kezdődött, majd a Szent Cecília katolikus zenekar fellépésével fúvóskoncertre került sor. Az előadása után a vendégsereg a Szt. Donát szoborhoz vonult. Itt Hegedüs János plébános imája és áldása után Dr. Topál Lászlóné - Ica néni elbeszélése révén a résztvevők megismerhették a szobor készítetésének és felállításának történetét az 1950-es évekből, melyről korabeli fotókat is megtekinthetek. Az ünnepség végén a látogatók a hazaút során még megtekinthették a több évszázados múltú Rozália-kápolnát is.

Címkék: szent donát, Tamási

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!