Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 07. 08:17, kedd | Helyi
Forrás: Tamási Tankerületi Központ

Versenyeredmények és sikerek

Versenyeredmények és sikerek

A Tamási Tankerületi Központ három járásának iskoláitól a 2017. június 15-e utáni tanulmányi, sport és kulturális eredményeket kértük be, ezekről adunk most tájékoztatást.

A Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola és Gimnázium Gyönki Tagiskolájából Kovacsik Gábor tanítványai vettek részt a Fogyatékosok Sportszövetsége által kiírt Megyei Atlétikai Diákolimpián, ahol a 6. osztályos Szűcs Péter Richárd két 2. és egy 1. helyet, a 7. osztályos Varga Krisztina három 1. helyet, Kacsándi Máté egy-egy 3. és 1. helyet, Kalányos Levente egy 2. helyet és a 8. osztályos Dózsa György is egy 2. helyet szerzett.

Az Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola labdarúgói Vecsei Sándor tanítványaiként az OTP Bank Bozsik Programjának meghívásos országos döntőjében 3. helyet értek el: Frank Benedek és Marcell, Matus Jácint, Ráksi Krisztián (7. osztály), Csiha Tibor és Szafián Gyula (8. osztály).
A Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium testnevelői, Horváth-Bősze Hajnalka és Szabadi István egy megyei csapateredményért lehetnek büszkék a négy fiúra: 1. helyet ért el Bogdán László, Fung Gergő (8.a) és Bencze János Lehel, Molnár Szabolcs (9.g).

A Würtz Ádám Általános iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tamási székhelyintézményének csapata Bognár Ágnes, Gerencsér Zalán és Péti Dávid (4.a osztály) összetételben és Obernyikné Németh Ilona tanítványaiként 1. helyezettek lettek a Bolyai Matematika Csapatversenyen. Az „Ismerd meg!” című, az M5-ös csatorna által hirdetett televíziós vetélkedőn 1. helyen végzett a Bötkös-Bodó Bálint, Büttl Zsófia (5.b), Lovas Laura (5.c) és Prikler Dalma (5.d) összetételű csapat, felkészítő tanáraik Fülöpné Veress Mária és Viola Péter voltak. Egy nemzetközi nehézatlétikai versenyen szerepeltek szépen Lacza András edző versenyzői: Cseke Áron (8.a) egy 3. helyezést, Strigencz Botond (4.c) két 2. helyet és Beke Zétény (szintén 4.c) három 1. helyet ért el.

Az intézmény művészetiskolai intézményegységének diákjai két rajzeredménnyel tűntek ki: az országos Gombás Rajzversenyen Kocsis-Szabó Eszter tanítványa, a 2.a osztályos Gyuricza Martin 1. helyet ért el, Rill Mária tanítványa pedig, az 5.b osztályos Kőváry-Szőts Jónás a Japánban meghirdetett Pentel Nemzetközi Rajzversenyen bronz minősítést érdemelt ki.

Az iskola nagykónyi Tamási Lajos Tagiskolájának Ignácz Dorina (5. o.), Horváth Márk, Papp Kincső, Stanyo Tamara (6. o.) csapata az előbb említett televíziós vetélkedő megyei fordulóján 1. helyen végzett, felkészítő tanáruk Hati Eszter volt. Vincze László testnevelő labdarúgói közül az OTP Bozsik Program október 19-i megyei fordulójában a fiúk egy 1. helyet szereztek: Horváth Károly, Orsós Kristóf és Rafael, Szabó Krisztofer, Tihanyi Balázs és Bálint, Törmagi Máté (3. o.); a lányok egy 2. helyet: Lakatos Debóra, Mészáros Nóra, Orsós Ramóna, Papp Kincső, Rőth Cintia Roxána, Stanyo Tamara és Szűcs Nikolett (6. o.). Az október 24-i és 25-i megyei fordulóban pedig egy 2. helyet az „idősebb” fiúk: Tihanyi Dániel (3. o.), Dani Kristóf, Kassai Attila, Orsós Bálint, Papp Gergő (4. o.), Kiss Martin, Orsós Bence és Zoltán, Rőth Márk (5. o.), Horváth Márk, Ignácz Balázs, Németh Márk és Szép Zoltán (6. o.); egy 3. helyet pedig a „fiatalabbak”: Kovács Márk és Róbert, Orsós Balázs, Pusztai László (1. o.) és Gyalus Gergő, Ignácz András, Orsós Erik, Levente és Márk (2. o.).

Gratulálunk valamennyi jelenlegi és volt tanulónak és felkészítőiknek pedagógusoknak és edzőknek egyaránt! Kívánjuk, hogy iskoláinkban a tavalyihoz hasonlóan (tankerületi szinten kb. 1300 eredmény) az idei tanév is gazdag legyen tanulmányi, sport és művészeti sikerekben!

Tamási Tankerületi Központ

(A fotó illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!