Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 07. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

A tinik nem tudják, mennyi kalória van a gyorsételekben

A tinik nem tudják, mennyi kalória van a gyorsételekben

Az Obesity Society éves ülésén mutatták be a kutatók azokat az eredményeket, amelyek szerint a tizenévesek bár gyakran esznek gyorséttermekben, fogalmuk sincs arról, hogy mennyi kalória van egy-egy fogásban.

A tanulmányban 547 fiatal vett részt, akik mind 11-20 év közöttiek voltak. A kutatók arra kérték őket, hogy miután megebédeltek egy gyorsétteremben, becsüljék meg, hogy mennyi kalóriát vittek be a szervezetükbe. A kísérletben részt vevő gyorséttermek között a legnépszerűbb cégek mellett kifejezetten édességekre specializálódott amerikai étteremláncok is voltak.

Az eredményekből végül kiderült, hogy a résztvevők 80 százaléka alábecsülte azt, hogy mekkora a tápértéke egy adott ételnek. Sőt, 30 százalékuk még 500 kalóriánál is többet tévedett negatív irányba - írja a USA Today című internetes kiadvány.

Az adatok azt mutatták, hogy akik egy 1000 kalóriás ebédet fogyasztottak el, azok átlagosan 350 kalóriával becsülték alá a bevitt kalóriák mennyiségét, akik pedig 1500 kalóriás ebédet ettek meg, azok között nem volt ritka az sem, hogy 700 kalóriát tévedtek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.