Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Augusztus 11. 10:03, péntek | Helyi
Forrás: tolnavar.hu

A Tolna megyei gazdák is gyűjtik a búzát a Magyarok Kenyerébe

A Tolna megyei gazdák is gyűjtik a búzát a Magyarok Kenyerébe

Idén Tolnán, Tamásiban, Kapospulán és Sárszentlőrincen jelölték ki a Tolna megyei búzagyűjtő pontokat.

Hetedik éve indul el a magyarok kenyere program a rászoruló gyermekek megsegítéséért. Idén Tolnán, Tamásiban, Kapospulán és Sárszentlőrincen jelölték ki a Tolna megyei búzagyűjtő pontokat – írja a tolnavar.hu. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében megvalósuló jótékonysági kezdeményezés keretében a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült lisztet szétosztják a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek. Magyarok Kenyere program támogatottsága évről évre növekszik: a kezdeti 2011-es 10 tonna után 2015-ben már 440, 2016-ban pedig már 515 tonna adománybúza gyűlt össze. Tavaly több mint 3000 magyar gazda felajánlásával alakult ki ez a mennyiség 19 magyarországi megyéből és 12 határon túli régióból, 81 gyűjtőpont üzemeltetésével. A közreműködő 26 malom a program részeseként ingyen vállalta az őrlést, amely után mintegy 310 tonna liszt kiosztására kerülhetett sor a közel 80 ezer rászoruló gyermeket ápoló és gondozó 147 szervezetnek. A becslések szerint ez a mennyiség nagyjából 385 tonna kenyér sütéséhez volt elegendő. Korinek László, a Magyarok Kenyere kezdeményezés elindítója elmondta: idén a program kiemelt figyelmet fordít a horvátországi magyarságra, így a Magyarok Kenyere egyik összetevője, a vendégkovász Horvátországból érkezik. A Székely Magyarok Kenyere program is elindul, valamint létrehoznak egy testvér-települési programot, amelynek keretében a testvérvárosok búzát cserélhetnek. A Magyarok Kenyere program hungarikummá nyilvánítása is folyamatban van, ennek keretében a kezdeményezés várhatóan rövidesen bekerül a Magyar Értéktárba, így kulturális örökség jön létre – tette hozzá. A Tamási búzagyűjtő pont eléréséhez Csike Györgyöt kell keresniük, adatai megtalálhatók a www.magyarokkenyere.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!