Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Február 15. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Volán társaságok átalakításáról tárgyalt a Nemzeti vagyonkezelő

A Volán társaságok átalakításáról tárgyalt a Nemzeti vagyonkezelő

A szakszervezetek bevonásával egyeztetett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tegnap a Volán portfólió átalakításának előrehaladása kapcsán. Az egyeztetés központi kérdései az állami tulajdonban lévő Volán társaságok részvényeinek apportálása valamint a társaságok bérfejlesztési lehetőségei voltak. Az MNV Zrt. a jelenleginél hatékonyabb struktúra megteremtéséhez szükséges új irányok kijelölésében számít a szakszervezetek aktív közreműködésére.

A szakszervezetekkel történő egyeztetéseket Dr. Fónagy János kormánybiztos támogatásával még 2012-ben Márton Péter, akkori társasági portfólióért felelős főigazgató (2012. dec. 19-től vezérigazgató) kezdeményezte annak érdekében, hogy a jelentős szakmai tapasztalatokkal bíró szakszervezetek, képviselve a munkavállalói érdekeket, operatívan bekapcsolódjanak a munkába és javaslataikkal segítsék a strukturális átalakítás zökkenőmentes lebonyolítását.

Dr. Simon Zoltán társaságokért felelős igazgató hangsúlyozta, az átalakítás célja a volán társaságok likviditási problémáinak kezelése, a hosszútávon fenntartható, hatékony működés kialakítása, a versenyképesség növelése valamint a hosszú távon motivált kollektíva kialakítása. Így amennyiben a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsban 2013. évre ajánlás születik az állami és közalkalmazotti szektorban dolgozók jövedelmének rendezéséről, abban az esetben az MNV Zrt. is egyetért azzal, hogy a Volánok vezetői is tárgyalásokat kezdjenek a munkavállalói oldallal. Az igazgató kiemelte, hogy „az esetleges jövedelemfejlesztési döntésnél két szempontot kívánnak érvényesíteni: a közösségi közlekedés működési színvonalának fenntartását és a régiós átalakításra tekintettel a foglalkoztatottsági szint minél magasabb szinten tartását.”

Az egyeztetésen a résztvevő felek megállapodtak arról, hogy a jövőben az MNV Zrt. koordinálásával, havi rendszerességgel megrendezésre kerülő Szakszervezeti Fórumon egyeztetnek majd a várható lépések tartalmáról minden érintett részvételével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során