Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 03. 07:13, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Aláírták a felek az új Munka törvénykönyvét

Aláírták a felek az új Munka törvénykönyvét

Megállapodott a kormány a munkaadókkal és a munkavállalókkal az új Munka törvénykönyvéről írta meg az [origo].

A munkavállalók szerint csak a 'rossz és a még rosszabb' megoldás közül választhattak, a munkaadók szerint tisztességes megállapodás született.

Megállapodást kötött az új Munka törvénykönyvének a kollektív munkavállalói jogokra és a munkaviszonyra vonatkozó részéről a kormány a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

A munkavállalói érdekképviseletek figyelmeztettek: a kormány ígéretet tett arra, hogy a nyitott kérdéseket a hatályba léptető és az átmeneti rendelkezések között szabályozzák, illetve csak a 'rossz és a még rosszabb' közül választhattak.

Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke az aláírás után tisztességes megállapodásról beszélt, amely minden szempontból összhangban van a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) és az Európai Unió munkaügyi szabályozásaival.

Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) aktív szerepet játszott azon a háromoldalú egyeztetésen, melynek végső fázisában a szakszervezetek jogállását érintő rendelkezésekről folytattak egyeztetést, és jutottak olyan megállapodásra, amely biztosítja a munkavállalói érdekvédelem feltételeit.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.