Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2022. December 07. 09:09, szerda | Belföld
Forrás: Ügyészség

Annyira keménynek hitte magát, hogy belekötött a veszprémi kórház sorompójába

Annyira keménynek hitte magát, hogy belekötött a veszprémi kórház sorompójába

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a veszprémi kórház bejáratánál lévő sorompóval került nézeteltérésbe.

A vádirat szerint a 33 éves, garázdaság miatt korábban már elítélt férfi 2021. január 21-én hajnalban ittas állapotban agresszíven viselkedett a veszprémi kórház területén, ezért két betegszállító kikísérte a bejárat elé. A férfi ekkor gyalogosan kifele indult, ám a mentőbeállót lezáró kettős sorompóhoz érve több alkalommal belerúgott az egyik félsorompóba, majd kézzel is igyekezett azt kitörni a foglalatból. Előbb a biztonsági őr, majd a segítségére siető két betegszállító igyekezett lefogni a vádlottat, hogy megfékezzék a további rongálást. A meghajlított sorompórúdban 48 691 forint kár keletkezett.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 13:58, péntek | Belföld

Makronóm Intézet: elérheti az 1 százalékot az idei GDP-növekedés

Pozitív, akár egy százalékos idei GDP-növekedést várnak a Makronóm Intézet szakértői, akik szerint a kormányzati előrejelzésben szereplő 1,5 százalékos emelkedés sem lehetetlen.

2023. Január 27. 13:57, péntek | Belföld

Szijjártó Péter: elfogadhatatlan, hogy a német kormány miniszterei akadályozzák a paksi bővítést

Felháborító, hogy a német kormány zöldpárti miniszterei ideológiai vagy politikai okokból blokkolják a paksi bővítést, erre ráadásul semmifajta európai jogalap nincs, nem tiltott a nukleáris együttműködés Oroszországgal

2023. Január 27. 13:55, péntek | Belföld

Az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtéséhez 650 ezren csatlakoztak

Magyarország legnagyobb ünnepi összefogásához, az adventi adománygyűjtéséhez több mint 650 ezer adományozó csatlakozott és csaknem 300 millió forintot gyűjtöttek össze.

2023. Január 27. 13:50, péntek | Belföld

Nébih: Aldiva kekszet hívott vissza a forgalmazó a TEDi üzleteiből

Határérték feletti, technológiai eredetű szennyezőanyagok miatt Aldiva Unicorn Wheels 220 grammos Aldiva kekszet hívott vissza a forgalmazó - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).