Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Szeptember 20. 12:45, kedd | Sport
Forrás: mti

Aranylabda - Ismét csak újságírók döntenek

Aranylabda - Ismét csak újságírók döntenek

A 2010 előtti hagyományokhoz visszatérve a France Football által alapított Aranylabdát ezentúl ismét kizárólag újságírók szavazatai alapján ítélik oda.

A magazin honlapján olvasható cikkből kiderül, hogy az elmúlt évek gyakorlatához képest lesznek változtatások: 23 fős helyett 30-as előzetes listát tesznek közzé, kimarad a közbülső lépés, azaz nem hozzák nyilvánosságra menet közben az első három helyezett nevét, hanem még az idén a teljes rangsort közlik majd.

Múlt pénteken jelentette be a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), hogy megszűnik a FIFA-Aranylabda díj, a FIFA és a France Football közös elismerése, mivel az együttműködési szerződés lejár és nem újítják meg. A FIFA jelezte, hogy továbbra is jutalmazni fogja a legjobb játékosokat, de az elismerés nevét, illetve az átadás helyét és idejét csak később jelentik be.

Az Aranylabdát először 1956-ban adták át a francia hetilap munkatársai, a FIFA 1988-ban alapította saját elismerését, a kettő pedig 2010-ben egyesült. A FIFA-Aranylabda szavazáson újságírók mellett a válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai vehettek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.