Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Október 20. 07:35, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Arcképprofilokat nyilvántartó rendszerről tárgyalnak a képviselők

Arcképprofilokat nyilvántartó rendszerről tárgyalnak a képviselők

Az Országgyűlés ma felhatalmazhatja az országos tisztifőorvost, hogy válsághelyzetekben kötelező szűrővizsgálatot rendeljen el a menedékkérőknek.

A képviselők ezt követően tárgyalni kezdhetik a belügyminiszter arcképprofilokat nyilvántartó rendszer létrehozásáról szóló javaslatát.

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek.

A Ház ekkor módosíthatja az egészségügyi törvényt az emberi erőforrások miniszterének javaslatára. Az indítvány alapján, ha a menekültstátuszért folyamodó az államhatárról szóló törvény szerinti tranzitzónában adja be kérelmét, akkor ott kell elvégezni a szűrővizsgálatot.

Elfogadhatják továbbá a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011-2015 közötti tevékenységéről szóló beszámolókat, valamint az elsősorban jogharmonizációs céllal készül tőkepiaci törvénymódosításokat.

A határozathozatalok után elsőként a környezetvédelmi termékdíjat érintő változtatások kerülnek szóba, ezt követi az új arckép-nyilvántartási rendszer tárgyalása. A belügyminiszter az új adatbázis létrehozását egyebek emellett az ismeretlen bűnelkövetők minél gyorsabb beazonosíthatóságával indokolta.

A parlament az ülésnap további részében napirendjére tűzi még a Magyar Fejlesztési Bankról, valamint a szabálysértésekről és az egyes jogállási tárgyú törvényekről szóló törvénymódosítások általános vitáit is.

Az Országgyűlés ülése a héten csütörtökig tart, majd jövő hétfőn, az állami földek privatizációjáról szóló vitanappal ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.