Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Június 11. 17:32, csütörtök | Helyi

Átadták a munkaterületet, indulhat a bölcsőde bővítése

Átadták a munkaterületet, indulhat a bölcsőde bővítése

A projekt célja a jelenleg meglévő épület, azaz a működő bölcsőde további 2 új bölcsődei csoportszobával és ahhoz tartozó kiszolgáló helyiségekkel való bővítése.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívására benyújtott TOP-os pályázatot a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője támogatásra érdemesnek ítélte. A bővítés révén a meglévő 27 bölcsődei férőhely további 24-el bővül.
Az önkormányzat a projektben tervezett kivitelezési tevékenységre szerződést kötött az Unikorn-Épker Kft-vel, a munkaterületet pedig május 29-én adták át. A projekt célja a jelenleg meglévő épület, azaz a működő bölcsőde további 2 új bölcsődei csoportszobával és ahhoz tartozó kiszolgáló helyiségekkel való bővítése. Emellett az épület fenntarthatóra történő tervezése, kialakítása is hangsúlyos szerepet kap; kiemelt cél a megújuló energia felhasználásának figyelembe vétele, valamint az, hogy a tervezett beruházás járuljon hozzá a jelenlegi szűk kapacitás, a túlzsúfoltság felszámolásához, és vegye figyelembe a jövőben várható szükségleteket.
A jelenlegi épületben 7 óvodai csoport, valamint 3 bölcsődei csoport működik. A bölcsődei csoportszobákat korábban nem tervezetten, hanem kényszerű helyiség elhelyezéssel alakították ki. Ennek megfelelően a fő- és kapcsolódó helyiségeik jelentősen alulméretezettek, a jelenleg érvényben lévő szabványoknak nem felelnek meg.
A tervezett új bölcsődei épületrész, bővítmény 517,64 m2 (fedett terasszal) alapterületű, a játszóudvar 656,54 m2 területű. A jelenlegi lapostetős óvoda és bölcsőde épületét két új bölcsődei csoportszobával, és hozzá kapcsolódó kiegészítő funkciókkal bővítik. Az új épületrészben további két csoportszoba, összesen 24 új férőhely jön létre. A bölcsőde így a beruházást követően a már meglévő három, és két új csoporttal tud működni.
A korábbi épülethez hozzáépített új rész önálló főbejárattal is rendelkezik majd, de egy összekötő folyosó révén közvetlen kapcsolatban lesz a már meglévő épülettel. A tervek szerint a bölcsődei épületrész főbejárata egy rámpán közelíthető meg akadálymentesen. Itt kívül egy kerékpár tároló, belül egy babakocsi tároló, majd gépészeti és villamos fogadó helyiségek találhatóak. Innen jobbra egy közlekedő indul, melyről balra dolgozók helyiségei (vezetői iroda, óvónői szoba és szociális helyiségek stb.), jobbra pedig a gondozási egységek találhatóak. A két csoportszobát külön öltöző előtérrel, raktárakkal és közös használatú vizesblokkal alakítják ki, valamint fedett terasz is csatlakozik hozzájuk. A két gondozási egység között egy kijáratot is elhelyeznek, a játszóudvart pedig leválasztják az egyéb udvartól.
A projekttel a bölcsődet férőhelyek száma csaknem megduplázódik, emellett megvalósulhat a gyermekellátó kapacitások fejlesztése - a gyermeket vállalók foglalkoztathatósága érdekében.

A kivitelezés 2020 júniusában kezdődik meg, és előreláthatólag 2021 augusztusában zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!