Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2020. Július 20. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: TEOL

Áttért a bal oldalra, összeütközött egy autóval

Áttért a bal oldalra, összeütközött egy autóval

A vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművek vezetésétől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Tamási Járásbíróságnál.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 50 éves nő ellen, aki 1988 óta rendelkezik vezetői engedéllyel több járműkategóriára. A vádlott tavaly november 28-án este fél nyolc körül éjszakai, borult égboltú látási viszonyok között, nedves aszfaltburkolatú úttesten, a 6407-es mellékúton Iregszemcse irányából Nagykónyi felé vezette autóját. Mellette ült 12 éves gyermeke. A biztonsági övet mindketten használták. A vádlott egy bukkanó, enyhén jobbra ívelő kanyarban autójával áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan, 85–95 százalékos átfedéssel, nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autónak. A szembe jövő autó vezetője, egy nő, aki szintén használta a biztonsági övet, súlyos sérüléseket szenvedett. A vádlott és gyermeke nem sérültek meg. A járművek ütközést megelőző és ütközési sebessége egyaránt 58-62 kilométer/óra lehetett. A vádlott akkor kerülhette volna el a balesetet, ha a szemből érkező autó észlelésekor felismerte volna annak valós helyzetét, és azonnal visszatér saját sávjába. A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint az úttesten az előzés és a kikerülés esetét kivéve a menetirány szerinti jobb oldalon, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell vezetni. A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével, pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművek vezetésétől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Tamási Járásbíróságnál.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 07:51, kedd | Helyi

Átvették megbízásaikat az igazgatók

A tamási Vályi, valamint a dunaföldvári Magyar László iskola igazgatói kaptak megbízást.

2020. Augusztus 11. 07:50, kedd | Helyi

A vendéglátóhelyeket ellenőrzik a héten

Tamásiban augusztus 13-án kell ellenőrökre számítani.

2020. Augusztus 09. 17:28, vasárnap | Helyi

Jól teljesítettek a Tolna megyei bringások az országos versenyen

Bringások lepték el Tamásit és a környező településeket hétvégén, s nemcsak azért, mert ekkor tartották a Tamási Kerékpáros Napokat, de itt rendezték az utánpótlás-bajnokságokat is.

2020. Augusztus 09. 17:18, vasárnap | Helyi

Közlekedjenek óvatosan a vasúti átjárókban

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a vasúti átjárókban történt közlekedési balesetek elkerülése érdekében az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét.