Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Augusztus 16. 14:06, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Augusztus 20. - Az előrejelzések szerint keddre elromlik az idő

Augusztus 20. - Az előrejelzések szerint keddre elromlik az idő

A négynapos hétvége első három napján igazi nyári idő várható, de a jelenlegi előrejelzések szerint augusztus 20-án több helyen viharos szél, záporok, akár heves zivatarok is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI megkeresésére azt közölte: szombaton, vasárnap és hétfőn igazi nyári idő várható, sok napsütéssel és kánikulai meleggel. A legmelegebb várhatóan hétfőn lesz, akkor helyenként 35 Celsius-fokig is felmelegedhet a levegő.
Hétfő délután, este azonban változás kezdődik az időjárásban: nyugat, északnyugat felől hidegfront közelíti meg az országot, emiatt a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és hétfő estétől ott már előfordulhat záporeső, zivatar.
A front fokozatosan kelet felé helyeződik, ugyanakkor mozgása várhatóan kissé lelassul a Kárpát-medence felett. Emiatt augusztus 20-án, kedden eleinte a keleti tájakon még lehetnek hosszabb napos időszakok, majd ott is egyre több lesz a felhő, és több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.
A zivatarokat jégeső és helyenként nagy mennyiségű csapadék is kísérheti. A meteorológiai szolgálat azt írta: a jelenlegi számítások szerint - "nagy bizonytalanság mellett, a front erősségétől, érkezési idejétől és átvonulásától függően" - zivatarok, elsősorban a keleti és a középső országrészben, akár kedd este is lehetnek.
A helyenként viharossá fokozódó északi, északnyugati széllel hűvös levegő áramlik az ország fölé, kedden a hőmérséklet csúcsértéke 22 és 29 fok között alakul - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;