Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 27. 05:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Az aquaparki eszközök majd felénél vannak gondok

Az aquaparki eszközök majd felénél vannak gondok

A fogyasztóvédelmi hatóság júniusi országos ellenőrzése a vizsgált aquaparki eszközök 43 százalékánál állapított meg kisebb-nagyobb hiányosságokat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a szakemberek 136 helyszínen 553 csúszdát, vízi ugráló várat és élményjátékot ellenőriztek.

A fogyasztóvédelmi hatóság több helyen kifogásolta az adattáblák hiányosságait, az elvégzett javítások nem megfelelő dokumentálását.

Négy helyszínen 16 eszköz (csúszda, vízbe telepített mászóka-csúszdarendszer és kisgyermekeknek szánt, kézi hajtású, lapátkerekes vízi eszköz) működtetését megtiltották a megfelelőségi tanúsítvány beszerzéséig, a terhelhetőség feltüntetéséig vagy a kezelő személy megfelelő oktatásának igazolásáig. Ezek közül három helyen már pótolták a hiányosságokat, így a berendezések - az érvényes megfelelőségi tanúsítvánnyal még nem rendelkező kilenc, kisgyermekeknek szánt, kézi hajtású, lapátkerekes vízi eszköz kivételével - újra működnek.

Az NFM hangsúlyozta: nagy figyelmet fordítanak a családok biztonságára, a gyermekek védelmére a nyári hónapokban is. A folyamatos és aktív fogyasztóvédelmi jelenlét célja, hogy az üzemeltetők tisztában legyenek kötelezettségeikkel, minden hiányosságot pótoljanak ezáltal a szórakozni vágyó családok és a gyermekek biztonságosan használhassák a vízi csúszdákat, ugráló várakat, játékokat is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során