Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2012. Május 10. 07:21, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Az éllovas füvet nyírt, oda a rózsaszínű trikó

Az éllovas füvet nyírt, oda a rózsaszínű trikó

A Garmin-Barracuda nyerte meg a csapatidőfutamot a Giro d’Italia 4. szakaszát, összetettben pedig az amerikai székhelyű csapat kerékpárosa, a litván Ramunas Navardauskas állt az élre.

A keddi szünnapon a mezőny Dániából „áttelepült” Olaszországba, ahol a 33.2 km-es veronai csapatidőfutammal folytatódott a verseny. Sokáig a Katyusa állt az élen a legjobb idővel, ám a Garmin-Barracuda 5 másodperccel végül jobbnak bizonyult nála.

Az összetettben élen álló Taylor Phinney csapata, a BMC csak a 10. időt futotta, 31 másodperces hátránnyal, így a 21 éves amerikai elveszítette a rózsaszínű trikót. Ehhez ő is nagy mértékben hozzájárult, ugyanis egyszer úgy letért az útról, hogy jó adag füvet lenyírt a pedáljával.

Az összetett első négy helyén garminos kerekes található, közülük is a litván Ramunas Navardauskas áll a legjobban, őt 10 másodperces hátránnyal Tyler Farrar és Robert Hunter követi, Ryder Hesjedal a negyedik, Phinney pedig az ötödik helyig esett vissza.

„Rossz napot fogtam ki, a csapat tagjainak többször is be kellett várniuk, köszönettel tartozom nekik. Szerencsére ma nem estem el” – mondta Phinney, aki a 3. etap hajrájában nagyot bukott.

Navardauskas érthetően nagyon boldog volt célba érkezésük után.

„Gondoltunk rá, hogy nyerhetünk ma, személy szerint viszont nem voltam benne biztos, hogy tartani tudom a tempót a srácokkal. Nagyon erősek voltak ma, mindenki nagyszerű munkát végzett. Örülök, hogy velük tudtam maradni, mivel az utolsó tíz kilométerre már nagyon elfáradtam. Nagy dolog, hogy ezt a trikót viselhetem” – mondta a rózsaszínbe öltöző litván.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 14:07, szerda | Sport

Bajnoki címek küszöbén

A hétvégén a Hungaroringen rendezik az FIA Central Zone Trophy és az MNASZ Autós Gyorsasági OB utolsó bajnoki fordulóját.

2020. Október 18. 12:01, vasárnap | Sport

Döntő futam - all in

A bajnokság állása sokszor igen szoros, hiszen a pilóták vérprofik, autóik nemzetközi színvonalúak és sokszor csak a szerencse dönt egy-egy csata során.

2020. Október 14. 08:46, szerda | Sport

Szorosabb és izgalmasabb nem nagyon lehetett volna!

Egy végtelenül izgalmas és szoros csatában szorult a 2. helyre a Turán-Bagaméri páros a Vértes Rallye-n.

2020. Október 10. 05:15, szombat | Sport

Közhely, de tényleg célba szeretnénk érni!

Kilenc gyors három különböző szakasz vár Kronome Ákosra és navigátorára a TAXI4 Vértes Ralin.