Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 02. 07:19, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Az emberek többsége már csak használtautót vesz

Az emberek többsége már csak használtautót vesz

Új autót leginkább már csak a cégek vesznek, az emberek nagy része a használtat keresi, nő a külföldről behozott járművek száma - derült ki a közrádió egyik műsorának összeállításából.

Augusztusban 3500 új személyautót és kishaszon-járművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ennek a mennyiségnek a nyolcvan százalékát azonban cégek vásárolták meg, elsősorban flottakezeléses konstrukcióban. A magánemberek nagy része leginkább a használtautó-piacon nézelődik, és általában a 1,5-2 millió forintba kerülő járművek közt keresgél, új autót csak a jobb módúak engednek meg magunknak - mondják a kereskedők.

A válság óta egyébként is óvatosabbak a vásárlók, kerülik a hiteles konstrukciót, és a bankok is körültekintőbbek, ismét megugrott viszont a külföldről behozott használt autók száma, még a magas regisztrációs adó mellett is. Mindennek eredményeként tovább öregszik az autópark, megy a „roncsderbi”, egyre több a húsz év körüli jármű az utakon, miközben például Japánban tíz évnél idősebb autót nem lehet forgalomba helyezni - hívták fel a figyelmet a szakemberek a közrádió egyik műsorában.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.