Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Május 15. 13:16, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az MBH Bank tízezer őshonos fát ültetett

Az MBH Bank tízezer őshonos fát ültetett

Az MBH Bank 2,5 hektáron tízezer őshonos fát ültetett a Dél-Dunántúlon - közölte az MBH Bank hétfőn az MTI-vel.

A kezdeményezésben a bankcsoport 140 dolgozója vett részt, ők ültették el a fákat a Tolna megyei Dúzs mellett. Az MBH Bank számításai szerint a kifejlett erdő hektáronként 100 év alatt 420 tonna szén-dioxidot köt majd meg, vagyis a most elültetett növények az életük során több mint ezer tonnát fognak megkötni. Magyarországon az átlagos életmódhoz szükséges széndioxid-kibocsátás fejenként 5-6 tonna - tették hozzá. A közlemény szerint a faültetés az egyik kezdő lépése a tavaly bemutatott fenntarthatósági stratégiának, amely alapján a bankcsoport saját kezdeményezésekkel és energiahatékonysági fejlesztésekkel a lehető leggyorsabb ütemben csökkenti a széndioxid-kibocsátását.

Ennek felmérése és mérséklése mellett az MBH Bank fontosnak tartja a munkavállalói szemléletformálást, ezért számít az alkalmazottak önkéntes részvételére a fenntarthatósági kezdeményezésekben. Figyelnek emellett a dolgozók környezetvédelmi észrevételeire, és lehetőséget teremtenek arra is, hogy a fenntarthatóság legjobb gyakorlatait elsajátíthassák - írta az MBH Bank.

Fotó: Pixabay

Címkék: faültetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott