Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 25. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Az MSZP kampányát kifogásolták veszprémi fideszes politikusok

Az MSZP kampányát kifogásolták veszprémi fideszes politikusok

Az MSZP napokban indított kampányát kifogásolták csütörtöki veszprémi sajtótájékoztatójukon a megye fideszes politikusai.

Mesterházy Attila szocialista pártelnök ne folytasson gyűlöletkampányt Veszprémben! - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Közölte: a szocialisták mindig azzal vádolják a kormányt, amit ők követtek el.
"Egy olyan párt vádol minket, aminek kormányzása alatt 2006-ban Magyarország majdnem világrekorder volt a költségvetési hiány tekintetében és 2007-ben az Európai Unió tagállamai között a legmagasabb hiányt produkálta" - fogalmazott a politikus.
Hozzátette: azóta viszont az Európai Unión belül Magyarország az egyik legalacsonyabb költségvetési hiányt és az egyik legstabilabb költségvetési gazdálkodást tudja felmutatni.
"Az a párt vádol minket azzal, hogy be akarjuk vezetni a tandíjat, amely párt ténylegesen kétszer akarta bevezetni azt. Ezt 1998-ban egy parlamenti választási veresség, 2008-ban pedig egy népszavazás akadályozta meg" - folytatta Navracsics Tibor.
"Mi éppen azt az utat keressük, hogy miként lehet a felsőoktatás számára bővülő finanszírozást tandíj nélkül is megvalósítani" - fejtette ki.
Kovács Zoltán fideszes országgyűlési képviselő, Veszprém megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy az MSZP Magyarország ma című akciója gyűlöletkampány Matolcsy György gazdasági miniszter és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár ellen.
"Mi ebből nem kérünk: a Ron Werber-i gyűlöletkampány sem az ország, sem az emberek érdekét nem szolgálja" - jelentette ki.
A véleményünk az, hogy az MSZP-nek gyűlöletkampány helyett bocsánatkérő kampányt kellene folytatnia, amiért két szocialista vezetésű parlamenti ciklus alatt tönkretették az országot, sok esetben megnyomorítottak embereket - tette hozzá.
Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy ha a magyar gazdaság valóban olyan rossz állapotban lenne, ahogy azt a szocialisták állítják, nem kerülhetett volna sor például az önkormányzatok adósságrendezésére.
Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Pápa polgármestere szerint az önkormányzatok jó lehetőségeket kaptak a kormánytól a jövő építéséhez, ezekkel azonban csak akkor tudnak élni, ha nyugalom van és együttműködés.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk