Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 16. 06:38, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az örömnek kell áthatnia a karácsonyi várakozást

Az örömnek kell áthatnia a karácsonyi várakozást

A karácsonyi várakozást mindig az örömnek kell áthatnia - mondta Beran Ferenc pápai káplán advent harmadik vasárnapján az M1 csatornának nyilatkozva.

A katolikus pap hangsúlyozta, több fajta öröm létezik: van, amelyiket az emberek a sikeren keresztül élnek meg és van olyan, amely a szívből, a hitből fakad.

Beran Ferenc pápai káplán aláhúzta, az igazi örömöt Isten közelsége jelenti, és azért is fontos, mert erősséget ad a hétköznapi gondok elleni küzdelemhez. "Az öröm a jó cselekedetben születik és megsokszorozódik az adásban" - fogalmazott.

Az M1 műsorában elhangzott, advent harmadik vasárnapján az örömöt jelképező rózsaszín gyertyát gyújtják meg az adventi koszorún a hit és a remény lila színű gyertyái után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára