Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Augusztus 05. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Azonosították a daytoni mészárlás elkövetőjét

Azonosították a daytoni mészárlás elkövetőjét

Azonosították a daytoni mészárlás elkövetőjét - jelentette be vasárnap délutáni sajtóértekezletén Nan Whaley, a város polgármestere.

A rendőrséggel közösen tartott sajtókonferencián a polgármester közölte: az elkövető egy 24 éves fiatal férfi, Connor Betts volt. Kilenc embert lőtt agyon, huszonhét áldozatot pedig megsebesített. A halálos áldozatok között van 22 éves húga, Megan is.

Whaley - a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva - nem kívánt kitérni a mészárlás lehetséges okaira. Azt azonban elmondta, hogy Betts golyóálló mellényt viselt, "AK-típusú támadófegyverrel" lőtt, és fegyverekkel foglalkozó szaklapokat találtak nála, amiből a rendőrök arra következtetnek, hogy további merényletekre készülhetett.

A polgármester-asszony megerősítette, hogy az elkövető egyedül volt, nem volt társa, és a nyomozásba bekapcsolódott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is. A 27 sebesült közül vasárnap délután 15 ápoltat már elbocsátottak a kórházból, de többen még mindig válságos állapotban vannak - mondta.

"Ha a rendőrség nem reagál olyan gyorsan, akkor ma száznál is több áldozatot gyászolhatnánk" - fogalmazott Nan Whaley. A polgármester ezzel arra utalt, amit vasárnap reggel már elmondott: a rendőrök - akik éppen a környéken járőröztek - az első lövés eldördülése utáni egy percen belül a helyszínen - a Ned Pepper Bar nevű szórakozóhelyen - voltak, és azonnal lelőtték az elkövetőt.

Matt Carper, a rendőrség alezredese aláhúzta: Dayton belvárosa, az a szórakozó negyed, ahol a mészárlás történt, biztonságos környék.

A tömegmészárlás vasárnapra virradóra, helyi idő szerint az éjjel egy óra után történt az ohiói város szórakozó negyedében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.