Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Április 02. 19:24, hétfő | Helyi

Baranya kiváló ifjú táncosa díjat kaptak a tamásiak

Baranya kiváló ifjú táncosa díjat kaptak a tamásiak

A Baranyai Szólótáncfesztiválon a Pántlika néptánc együttest Takács Titanilla és Takács Botond képviselte ifjúsági kategóriában.

Negyedik alkalommal rendezték meg a Baranyai Szólótáncfesztivált Komlón. A fesztivál fórumot kíván biztosítani azon táncosok számára, akik szívesen teszik próbára technikai és előadói felkészültségüket verseny keretében – amely akár valamely országos szólótáncfesztivál főpróbájaként is felfogható. A nevezőknek egy kötelező és egy szabadon választható táncot kellett bemutatni. A három tagú zsűri elismert, neves szakemberekből állt: Busai Norbert (a Jászság Népi Együttes táncosa, a jászberényi Viganó Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptáncpedagógusa, a Népművészet Ifjú Mestere, Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíjas, örökös Aranysarkantyús táncos), Sikentáncz Szilveszter (néptáncpedagógus, Örökös Aranysarkantyús táncos, a Népművészet Ifjú Mestere, a Forrás Néptáncegyüttes társ művészeti vezetője, a Fóti Népművészeti Szakközépiskola pedagógusa, az Örökség Gyermek és Népművészeti Egyesület elnöke), valamint Tóth-Mihó Erika (táncoktató, Fülöp Ferenc díjas táncos, az Érsekcsanádi "Bazsarózsa" Néptánc Együttes vezetője, a Bartina Néptáncegyüttes oktatója). A Pántlika néptánc együttest Takács Titanilla és Takács Botond képviselte ifjúsági kategóriában. A testvérpár kötelező táncként bukovinai csárdást és silladrit, szabadon választottként sárpilisi lassú és friss csárdást mutatott be. Produkciójukat a zsűri Baranya kiváló ifjú táncosa díjjal és az Örökség Gyermek és Népművészeti Egyesület elnökének különdíjával jutalmazta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!