Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Május 02. 10:19, szombat | Helyi

Bárki kaphat behívót Tolna megyében a szűrésre

Bárki kaphat behívót Tolna megyében a szűrésre

A szűrést Tolna, Baranya, Somogy, Zala és Vas megyében a Pécsi Tudományegyetem szervezi.

Csaknem tizennyolcezer ember bevonásával átfogó szűrővizsgálatba kezdett péntektől a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője jelentette be a vizsgálatot, melyet az egyetemek szintjén a klinikai központok elnökei vezetnek. A szűrést Tolna, Baranya, Somogy, Zala és Vas megyében a Pécsi Tudományegyetem szervezi. A KSH által kiválasztott tizennégy év felettiek „meghívásos alapon” vesznek részt a vizsgálatban. Igyekeznek minden korosztályt lefedni. A napokban a kiválasztottak értesítést kapnak ügyfélkapun, telefonon keresztül vagy postai úton. Május 1. és 14. között várják azok jelentkezését, akik értesítést kapnak. A szűrést háziorvosi rendelőkben, járóbeteg-ambulanciákon és szűrőbuszokban végzik el. Az érintettek tájékoztatást kapnak a pontos helyszínekről, időpontokról. A cél, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!