Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 06. 11:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Bedrogozva gázolt el egy nőt a zebrán a cserbenhagyó

Bedrogozva gázolt el egy nőt a zebrán a cserbenhagyó

Súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett az elgázolt nő. A cserbenhagyásos gázolás ügyében most fejezte be a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság.

Segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés bódult állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy debreceni férfivel szemben a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a férfi kocsijával közlekedett Debrecenben a Csapó utcában 2020. február 13-án 6 óra 45 perc körül. A sofőr, a Berek utca felől a Csillag utca irányába haladt, amikor járművével – a kijelölt gyalogátkelőhelyen – elütött egy nőt, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről – közölte a rendőrség.

A gyalogos súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrök épp a helyszínelést végezték, amikor az egyik szemtanú jelezte nekik, hogy a nézelődők között felismerte a járművezetőt, és nem messze az autó is ott parkol. Mint kiderült, a sofőr valóban elhajtott a helyszínről, majd nem sokkal később visszament, és úgy tett, mintha csak egy kíváncsiskodó lenne. Az egyenruhások a szemle során megvizsgálták a férfi autóját, aminek a szélvédője még akkor is annyira le volt fagyva, hogy csak egy kis részen lehetett kilátni rajta – olvasható a rendőrség közleményében.

Az egyenruhások K. Istvánt előállították és vele szemben drog-gyorstesztet alkalmaztak, ami pozitív eredménnyel zárult. Az eljárás során kirendelt orvosszakértő megállapította, hogy a jármű vezetője bódult állapotban volt, amikor a baleset történt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat most megküldte az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.