Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. December 21. 10:32, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Biztonság az ünnepek előtt Tolnában

Biztonság az ünnepek előtt Tolnában

A rendőrök bevásárlóközpontoknál, valamint alkalmi kirakodóvásárok helyszínén is járőröznek.

Az év végi ünnepek közeledtével a főbb közlekedési útvonalakon, valamint a bevásárló- és üzletközpontok környékén megnő a személy- és gépjárműforgalom. A karácsonyi bevásárlások idején már fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk, kedvezve ezzel a tolvajoknak.
A rendőrség – az állampolgárok biztonságérzetének javítása érdekében – kiemelt figyelmet fordít a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszínére, piacokra, pályaudvarokra, pénzintézetekre, valamint olyan nagyobb tömegeket vonzó helyszínekre.
A rendőrség minden törvény által biztosított eszközt igénybe vesz a bűncselekmények megakadályozására, megelőzésére, valamint az ilyen cselekmények elkövetőinek elfogására, de fontos, hogy az állampolgárok is tegyenek biztonságuk érdekében.
A zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárlóközpontokban követik el. A pénzüket, bankkártyájukat, személyes irataikat mindig tartsák biztonságos, nehezen hozzáférhető helyen. A PIN kódjukat soha ne tartsák a bankkártyájuk mellett.
Parkoláskor ne hagyjanak a gépkocsi utasterében értékes vagyontárgyakat. A jármű ajtaját, az ablakokat zárják le, még akkor is, ha csak rövid időre is távoznak. Az indító kulcsot mindig tartsák biztonságos helyen, hogy azt illetéktelenek ne tudják megszerezni. Amennyiben lehetőségük van rá, parkoljanak kijelölt parkolóban, esetleg térfigyelő kamera közelében, az esti órákban pedig ott, ahol világítás van, és a parkolóhely jól belátható.
Ha vásárolni indul, gondoskodjon otthona biztonságáról. Kérjük nézze át a mellékelt „Várvédő” kiadványt, amely többek között az otthona védelmével kapcsolatos hasznos bűnmegelőzési információkat tartalmaz.
Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává vált, kérjük hívja az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó telefonszámot.
Amennyiben bűncselekmény tanújává válik, először ne a sértettet, hanem a rendőrséget értesítse (112). Az így megtakarított idő nagyban hozzájárulhat az eljárás sikeréhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.