Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 30. 08:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Borzasztó sok gyorshajtó ellen intézkedtek a rendőrök

Borzasztó sok gyorshajtó ellen intézkedtek a rendőrök

Több ezer sofőr ellen intézkedtek a rendőrök az egyhetes országos sebességellenőrzési akció idején - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

A közleményben felidézték: az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Roadpol) "Speed" elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést. Ehhez csatlakozva március 21. és 27. között a magyar rendőrség az ország egész területén fokozott sebességellenőrzést végzett.

A rendőrök 7709 esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt. Ebből 2341 alkalommal meg is állították a szabályszegőket: 868 emberrel szemben bírságot szabtak ki, míg 81 sofőr ellen eljárást kezdeményeztek. A többi 5368 esetben leállítás nélküli ellenőrzés történt, ezek a gépkocsivezetők postai úton kapják meg a kiszabott bírságról szóló értesítést - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.