Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Július 11. 07:13, csütörtök | Bulvár
Forrás: infovárosok

Budapesten vett búcsút tárgyaitól a dúsgazdag gyűjtő

Budapesten vett búcsút tárgyaitól a dúsgazdag gyűjtő

Az október 13-ig meghosszabbított Az Inkák Aranya kiállítás műtárgyainak jelentős része a perui Aranymúzeumból, és hazai gyűjteményekből származik, ám emellett egy dúsgazdag spanyol magángyűjtő is hozzájárult ahhoz,

hogy a látogatók minél jobban megismerjék a letűnt dél-amerikai nép történetét. Felbecsülhetetlen értékű aranytárgyai – a többi kiállítási anyaggal együtt – magas biztonsági intézkedések mellett érkeztek meg márciusban Budapestre.

A dúsgazdag öreg olajmágnás – aki nem kívánja felfedni a személyét – nemrég személyesen kereste meg a tárlat szervezőit azzal a kéréssel, hogy súlyos betegségére való tekintettel még egyszer, talán utoljára az életében láthassa a kiállítás számára bérbe adott darabjait. A művészetek rajongójaként Spanyolországtól Magyarországig több múzeumot is meglátogatott, hogy utolsó állomásként saját műtárgyait is megtekinthesse.

Az úriember utaztatását a Europecar vállalta az egész kontinensen keresztül. „Meghatódottan és érdeklődve vártuk az úr érkezését, akinek szerettünk volna maximális nyugalmat biztosítani ahhoz, hogy nagy becsben tartott tárgyait – talán életében utoljára – kiállítási körülmények között láthassa. Érkezése napján a kiállítás zárva tartott, ekkor újítottuk meg a tárlatot is. Nagyon büszkék vagyunk világszínvonalú tárlatainkra, úgy gondolom, Az Inkák Aranya kiállítás keretein belül sikerül méltó körülmények között megismertetni a látogatókkal a felbecsülhetetlen értékű inka kincseket” – árulta el Oláh Zsuzsanna kommunikációs vezető.

„A hatalmas érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk a tárlatot, október 13-ig. Rekord számú látogató tekintette meg eddig a kiállítást, és bízunk benne, hogy ez a tendencia a következő kiállításainknál is megmarad” - mondta Oláh Zsuzsanna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára