Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. December 08. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Bűnügyi felügyelet alá került egy bántalmazó tűzoltó

Bűnügyi felügyelet alá került egy bántalmazó tűzoltó

Bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el a bíróság egy tűzoltó ellen, aki súlyosan bántalmazta a volt élettársát és annak új párját - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, a borsodi tűzoltó arra gyanakodott, hogy élettársa más férfival tart fenn szerelmi kapcsolatot, emiatt ez év október 30-án késsel fenyegette meg és bántalmazta őt a kiskorú gyerekei szeme láttára.
A nő ezután elköltözött otthonról. A férfi többször is azzal kereste meg, hogy beszéljék meg az ügyet, volt élettársa azonban ezt elutasította.

November 14-én a tűzoltó törzsőrmester megjelent a nő lakhelyén, betörte a lakás ajtaját, bántalmazta és késsel fenyegette meg volt élettársa új párját. A sértett kimenekült a házból, de a tűzoltó még az udvaron is többször megütötte a súlyosan megsérült másik férfit. Ezután visszament a lakásba, betörte a hálószoba ajtaját és volt élettársát is bántalmazni kezdte.

Végül a támadót a helyszínre érkező polgárőrök és rendőrök fékezték meg.

A tűzoltó mindkét esettel kapcsolatban részben beismerte a bűncselekmény elkövetését, hirtelen felindult állapotára hivatkozott.

Az ügyben a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés, kényszerítés, valamint erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és két rendbeli súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz. A tűzoltóval szemben bűnügyi felügyelet és távoltartás négy hónapra történő elrendelését indítványozták, azzal, hogy a férfi ne hagyhassa el a lakóhelyét engedély nélkül, ne léphessen kapcsolatba a sértettekkel és gyermekeivel, és mozgását a rendőrség nyomkövetővel ellenőrizze.

A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte a kényszerintézkedést - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.