Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Október 19. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Csalókra figyelmeztet a NAV: nem foglalkoznak rezsitartozással

Csalókra figyelmeztet a NAV: nem foglalkoznak rezsitartozással

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arra hívja fel a figyelmet, hogy csak a hulladékszállítási díjnál felhalmozódott tartozás behajtása tartozik a feladatai közé, más rezsitartozás, így az áram- és gázdíjtartozás behajtása nem; ezeket polgári jogi követelésekként bírósági végrehajtó kezeli a közös költséghez és a vízdíjhoz hasonlóan.

Az adóhatóság kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az sms-ben és e-mailben érkező, adóvisszatérítéssel "kecsegtető" adathalász üzenetek után új módszerekkel próbálkoznak a csalók: telefonon, rezsitartozásra hivatkozva kérnek adatokat, nem ritkán pénzt a gyanútlan ügyfelektől.

A hatóság kéri, hogy senki ne dőljön be a trükknek, a NAV nem hajt be áram- és gázdíjtartozást.

Hangsúlyozták: egy esetleges NAV-végrehajtást szinte mindig megelőzi egy hivatalos levél, amelyben a hatóság felszólítja az adózót elmaradása befizetésére.

Jelezték, a NAV munkatársai, ha esetleg személyesen keresik fel az ügyfelet, minden esetben szolgálati igazolvánnyal igazolják magukat.

Címkék: csalás, NAV, rezsitartozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.