Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 17. 11:27, kedd | Bulvár
Forrás: Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:

Csehországban tényleg beindult egy Ace Ventura ügynökség

Csehországban tényleg beindult egy Ace Ventura ügynökség

Elveszett családi kedvencek után kutat a Psí detektiv (Kutyadetektív) elnevezésű cseh ügynökség.

"Munkánk iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Néhány hónapos tevékenységünk alatt már több tucatnyi családi kedvencnek sikerült a nyomára bukkannunk" - nyilatkozta Anetka Sobotková, a Psí detektívügynökség vezetője a Novinky.cz prágai hírportálnak. Az ötlet Amerikából származik. Ott számos ilyen ügynökség működik. "Csehországban, és talán Európában is, valószínűleg mi vagyunk az egyetlenek" - tette hozzá.

Minél gyorsabban jelzi nekünk valaki, hogy elveszett vagy elkóborolt a kedvence, annál nagyobb az esély, hogy megtaláljuk - fejtette ki Michaela Chudobová, a másik "kutyadetektív".

A kelet-csehországi székhelyű ügynökség egy interneten is hozzáférhető adatbankot működtet, amelyre felkerül az elveszett állat fényképe és más fontos adata. Minden egyes állat adatlapja röplap formában kinyomtatható és azonnal lehet terjeszteni a környéken. A "detektívek" azonnal értesítik az érintett település polgármesteri hivatalát, elintézik az eltűnt állat keresésének hirdetését és tömeges sms-híreket küldenek az ott élő lakosoknak. A szolgáltatás napi ára 5000 korona, azaz 57 ezer 500 forint.

A leggyakoribb eseteket kitevő kutyákon és macskákon kívül kerestek már lovakat, teknősöket, papagájokat sőt egy kengurut is. "A egzotikus állatok keresése könnyebb, mert azokra a lakosok gyorsan felfigyelnek, és értesítenek bennünket vagy a hivatalokat"- mondta el Anetka Sobotková. Szerinte azonban probléma az apró énekesmadarak keresése, amely általában sikertelen, mert azok gyorsan a nagyobb ragadozók prédájává válnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára