Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Szeptember 18. 09:53, szerda | Sport
Forrás: HAjósi Miklós

Csomós Mixi: Győzelmekkel készülünk a hajrára

Csomós Mixi: Győzelmekkel készülünk a hajrára

A Barum Rallye után, egy hirtelen ötlettől vezérelve a Salgó Rallye-n is rajthoz állt Csomós Mixi és Nagy Attila, akik rendkívül jó döntést hoztak amikor belevágtak a nagy sietséget igénylő, hazai kalandba.

Csomós Mixit kérdeztük.

Nem unatkoztok a Peugeot kupa hosszú szünetében, folyamatosan versenyeztek. Egy hét volt mindössze a csehországi Barum Rallye ERC és az Ózd-Salgó Rallye közt, az autó felkészítésre viszont csak három nap, ti mégis bevállaltátok az ózdi szereplést. Elég volt ez az idő mindenre?

Viszonylag későn derült ki, hogy elindulhatunk az Ózd-Salgó Rallye-n és nagyon kíváncsiak voltunk mi is, hogy hogyan tudunk megbirkózni ezzel a sűrű menetrenddel. Vasárnap ért véget a cseh futam, hazautaztunk Zlinből, és szerdán már az Ózd környéki szakaszok voltak nálunk a fókuszban. Az volt a lényeg, hogy minél több kilométer gyűjtsünk, illetve formában tartsuk magunkat az októberi Mecsek Rallye-ig. Egészen jól sikerült a legutóbbi futam, megérte küzdeni a részvételért, az eredményeink tükrében azt mondhatom, hogy igen, sikerült felkészülnünk a versenyre.

Három fronton is ti voltatok a legjobbak, aligha lehetett volna többet kihozni a hétvégéből. Milyen volt a nektek ez a két helyszínen rendezett futam?

Azt gondolom, hogy amit elterveztünk, azt hoztuk, miközben majdnem az összes gyorsasági szakaszt megnyertük. A pályák jók voltak, talán a királdi körgyorsasági volt mind közül a kedvencünk. Vasárnap nekünk szerencsénk volt, mert a Rallye1 mezőnyének már nem kellett megküzdenie a mátrakeresztesi nagy viharral, ami a Rallye2-es versenyzőknek bizony igencsak megnehezítette az életét. Kalandjaink nem igazán voltak, mindössze egyetlen lassítón ugrattunk át, de kegyes volt hozzánk a sors, mert sem a hűtő, sem a futómű, sem a kormányzás nem sérült meg, így folytathattuk tovább a versenyzést. Kizárólag a lökhárító sínylette meg a találkozást, de azt a srácok hamar kicserélték a szervizparkban. Három kategóriában is a győzteseknek járó serlegeket vehettük át, és az összetettben is egészen jól szerepeltünk, ott sikerült beférkőzni a legjobb tíz közé, a kilencedikek lettünk. Örültünk mindennek, mert eredményes és rendkívül hasznos futamon szerepeltünk, Salgótarjánból kupákkal és pontokkal megrakva tértünk haza.

A Mecsek Rallye-ig még négy hét van hátra és ti a nyáron nem igazán tudtatok megülni a babérjaitokon, csak ezt vártátok. Lesz még addig valamilyen edzés, vagy sprintfutam, amin részt szeretnétek venni?

Már biztosan nem, üres a versenynaptárunk október 10-ig. Csakis az autónkkal akarunk foglalkozni, a Peugeot 208 R2 felkészítésén lesz, vagyis már van a hangsúly. A jövő héten szerintem készen is leszünk mindennel. Nem kell kapkodnunk semmivel.

A Peugeot kupáért volt minden nyáron, azért indultatok négy versenyen is, hogy ott jól tudjatok majd szerepelni. Hogy álltok jelenleg az értékelésben és mire számítottok az év végén?

Négy ponttal vezetünk jelenleg a Peugeot kupában, és a soron következő verseny az üldözőinknek, Szauer Gergőéknek fog kedvezni, nekik hazai pálya a Mecsek, nem lesz könnyű dolgunk ellenük. A Nyíregyháza Rallye zempléni pályái viszont nekem lesznek hazaiak, úgyhogy kétség sem fér hozzá, hogy küzdelmes, izgalmas, nehéz futamokra számítunk az év végén. Nem kérdés, hogy roppant kiélezett csatákban fog eldőlni a Peugeot kupa sorsa novemberben, a 2019-es bajnokság záró futamán.

Köszönjük együttműködő partnereinknek:

East Motorsport Kft, Balázs- Diák Kft, ZÉG Kft, Toptimber- Road Kft, Vári- Vill Kft, Orbitex Kft, Mika Gábor e.v., Alu Casting Support Kft, Tau- Trade Bt, Heda- Sped Kft, A-G Trans Kft, Alinea- B Bt, Bon Copy Kft, Sárospatak Város Önkormányzata, Tiger Tools Kft, Gorzo Hungary Kft, RSZ- Kő Kft.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.