Városlista
2021. október 22, péntek - Előd

Hírek

2011. Augusztus 25. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Csúszhat a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

Csúszhat a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

A Széll Kálmán-tervben foglalt vállalásait, ha be akarja tartani a kormány, akkor nagyon gyorsan el kellene indítani a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatát.

Az origo információ szerint viszont a rehabilitációs hivatal számára ismeretlen a menetrend, a háziorvosokkal pedig senki sem egyeztetett. Mintegy 220 embert érintene a felülvizsgálat, azonban az idő annyira rövid, hogy nagy valószínűséggel a kormány ki fog futni a 2012 eleji határidőből.

Még június végén arról számolt be Pósfai Gábor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója, hogy nagyjából 220 ezer rokkantnyugdíjas felülvizsgálatára lehet számítani, a vizsgálatok pedig heteken belül elindulhatnak. Az origo szerint az NRSZH-ban még nem született végleges döntés, sőt a pontos ütemezésre vonatkozóan sincs semmi konkrétum. Egy névtelenséget kérő munkatárs szerint az előkészületek még nem történtek meg, a jelenlegi állomány és kapacitás mellett a tömeges felülvizsgálat idei lebonyolítása nem képzelhető el. A költségvetés számára nagyon fontos tétel a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, a jövő évi büdzsében hatalmas lyuk tátongana, ha nem sikerülne időben elvégezni a felülvizsgálatokat. A csúszás a tervekhez képest rossz üzenetet közvetít a befektetők és az EU felé is, hiszen azt mutatná, hogy a Széll Kálmán-terv máris felpuhulna - az origo értesüléseiről a portfolio.hu számolt be.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: rokkantnyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 06:00, péntek | Belföld

Lesz elegendő magyar hal karácsonykor

Az ágazat nehézségei ellenére lesz elegendő magyar hal karácsonykor, emellett az őszi időszakban minden horgászegyesület pontyrendelését is teljesítik

2021. Október 21. 18:03, csütörtök | Belföld

Elítélték az élettársát és kétéves gyermekét meggyilkoló férfit

Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2018 őszén megölte élettársát és annak kétéves gyermekét

2021. Október 21. 15:01, csütörtök | Belföld

Európai TOP szökevényeket fogtak el a magyar fejvadászok

A szlovén rendőrség által keresett különösen veszélyes külföldieket fogtak el a magyar rendőrök Győrben.

2021. Október 21. 13:08, csütörtök | Belföld

Tűzgömb húzott el Magyarország felett

Tűzgömb húzott el Magyarország felett szerdán kora este - közölte a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a Facebook-oldalán.