Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2017. Június 22. 08:31, csütörtök | Helyi
Forrás: pecsiegyhazmegye.hu

Dombóvárra helyezték át dr. Hegedüs János plébánost

Dombóvárra helyezték át dr. Hegedüs János plébánost

Udvardy György pécsi megyéspüspök az egyházmegye lelkipásztori ellátásának biztosítása érdekében több személyi és területi változást is elrendelt.

Személyi és területi változások zajlanak hamarosan a Pécsi Egyházmegyében – tudatta az egyházmegye weboldala. Udvardy György pécsi megyéspüspök az egyházmegye lelkipásztori ellátásának biztosítása érdekében több személyi és területi változást is elrendelt. A tamásiak plébánosát, dr. Hegedüs János bírósági helynököt Dombóvárra, míg Mátyás Imre komlói lelkipásztort Tamásiba helyezte át plébánosnak. A szokás az, hogy általában tíz-tizenkét évig hagyják a fiatalabb papokat egy helyen, hogy ők is tapasztaljanak mást, és újult erővel és érdeklődéssel tudjanak a közösséggel foglalkozni. A gyakorlatban azonban némely papokat két-három évente már áthelyeznek, míg mások évtizedeket töltenek egy adott település plébániáján, a döntés a püspök kezében van. Dr. Hegedüs János áthelyezése augustus 1-től lép életbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.