Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Június 26. 18:46, péntek | Helyi

Döntés: átfogó vizsgálatot rendeltek el a Tamási Innovációs Nkft. átvilágítására

Döntés: átfogó vizsgálatot rendeltek el a Tamási Innovációs Nkft. átvilágítására

Rendkívüli sajtótájékoztató keretein belül hozták nyilvánosságra a városvezetők, hogy átfogó vizsgálat indul az Innovációs Központ pénzügyi-számviteli átvilágítására

- A mai napon átfogó vizsgálatot rendeltem el, melynek célja a város cégének, a Tamási Innovációs Nonprofit Nkft. működésének teljes pénzügyi-számviteli átvilágítása - jelentette be a Porga Ferenc, Tamási város polgármestere. - Az átvilágítással a budapesti székhelyű, Moneta Kft-t, egy független igazságügyi szakértőt bíztunk meg.

- A vizsgálatot az indokolja, hogy az ügyvezető közös megegyezéssel történő távozását követően a városban két dologról esik szó - folytatta Széles András alpolgármester. - Az egyik az Innovációs Nkft-hez kapcsolódó pénzügyek, ezzel kapcsolatban különböző számok, személyek forognak közszájon. A másik pedig az, hogy az önkormányzat, a városvezetés nem tesz semmit az ügyben. Ezzel szemben az igazság az, hogy mind az átadás-átvétel kapcsán, mind az önkormányzat saját eszközeivel folyamatosan végezte a dolgát, ennek a következő lépcsője az előbb elhangzott döntés.

- Az önkormányzatnak, a városvezetésnek felelős döntést kell hoznia, alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatot követően - folytatta a polgármester. - Amennyiben bűncselekmény gyanúja merül fel, az önkormányzat a szükséges lépéseket megteszi. Ígérjük, hogy a vizsgálat gyors, de kellően alapos, az Nkft. minden tevékenységére kiterjedő lesz. A vizsgálat részleteiről folyamatosan tájékoztatjuk a közvéleményt, a város lakosságát.

A sajtótájékoztatóról készült videófelvételt megtekinthetik a www.tamasi.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.