Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2019. Október 23. 13:54, szerda | Helyi

Dr. Várady János-díjat kapott Szabadosné Vastag Edina

Dr. Várady János-díjat kapott Szabadosné Vastag Edina

Vezetése alatt folyamatosan fejlődik, szépül és egyre otthonosabbá válik a Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja.

Szabadosné Vastag Edina a Béri Balogh Ádám Gimnáziumban érettségizett, ezt követően pedagógiai asszisztens és gyermek-és ifjúságvédelmi felelős végzettséget szerzett, majd szociálpedagógusként diplomázott a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. Ezt követően egészség-fejlesztő mentálhigiénikus képesítést és szociális szakvizsgát tett.
Első munkahelye a szakcsi általános iskola volt 6 év után pedig ugyanitt, az Idősek Otthonában dolgozott, mint mentálhigiénés munkatárs. Itt kerül kapcsolatba legelőször az idős emberekkel és a segítő szakmával.
2010-től nappali ellátás vezetőként került a Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központjához, négy évre rá az intézmény vezetőjévé nevezték ki.
Vezetése alatt a Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja ellátási terület a hat új községgel bővült, így összesen, - Tamási központtal – már 15 településen biztosítják a szociális alapellátást, amelybe beletartozik a házi segítségnyújtás, az idősek nappali ellátása, a szociális étkeztetés, valamint a demens emberek, betegek ellátása. A város önkormányzatával együttműködve 2015-ben, Tamásiban is bevezetésre került a tanyagondnoki szolgálat, amely főleg a külterületen élők szociális ellátását javította. Irányításával került létrehozásra az intézmény keretein belül működő, az egész járás területén illetékes Családsegítő-és Gyermekjóléti Központ.
Vezetése alatt folyamatosan fejlődik, szépül és egyre otthonosabbá válik az intézmény Rákóczi utcai központja és a vidéki telephelyek is. Több alkalommal sikeresen pályázott eszközök, bútorok, gépjárművek beszerzésére. Az egyre bővülő ellátotti létszám azt jelzi, hogy az idősek és a rászorultak szívesen töltik itt az idejüket. Számos kulturális program, rendezvény, kirándulás színesíti a hétköznapokat.
Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően mára teljesült az intézmény küldetése, javult az intézmény ellátási területén élő, szociális helyzete, egészségi vagy mentális állapota miatt nehéz élethelyzetbe került embereknek, családoknak az életminősége.
Szabadosné Vastag Edina számára a biztos családi hátteret férje és két gyermeke jelenti.

Munkája elismeréseként kitüntetését a város előljáróitól ma este vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.