Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 06. 14:34, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Duna House: vidéken 30, a fővárosban 40 millió forintból lehet élhető méretű ingatlant venni

Duna House: vidéken 30, a fővárosban 40 millió forintból lehet élhető méretű ingatlant venni

Vidéken 30 millió forintból, a fővárosban pedig 40 millió forintból vásárolható élhető méretű ingatlan - közölte értékesítési adatai alapján a Duna House szerdán az MTI-vel.

A közleményben Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetőjei elmondta, hogy az idei év eladásai alapján országos szinten a tavalyinál egy millió forinttal, átlagosan 39,7 millió forintra nőtt az ingatlanra fordított összeg.

Az év első hét hónapjában történt adás-vételek azt mutatják, hogy a vizsgált vármegyeszékhelyek közül Miskolcon kapható 30 millió forintból a legnagyobb, 82 négyzetméter alapterületű használt lakás. Három négyzetméterrel maradt el mögötte Kaposvár. A tavalyi év rekordere Békéscsaba volt, ahol - az átlagos négyzetméterárak emelkedése miatt - idén 78 négyzetméteres lakást lehet vásárolni a megadott összegből.

Hozzátették, hogy Tatabányán, Veszprémben és Győrben a tavalyinál 1-2 négyzetméterrel nagyobb ingatlan vásárolható idén 30 millió forintból, míg Pécsen a 2022-es adattal megegyezően, ezúttal is 55 négyzetméteres otthonra elegendő a megadott összeg. Kelet-Magyarországon zömében folytatódott az áremelkedés, kivétel ez alól Debrecen, ahol 41 négyzetméter helyett idén csaknem 50 négyzetméteres otthonra is futja.

A családi házaknál országszerte áremelkedést tapasztaltak, csupán Tatabányán és Nyíregyházán lehetett az idén nagyobb kertes házat vásárolni, mint tavaly. Utóbbinál két négyzetméterrel járt jobban, aki 2023-ban vásárolt, a bányavárosban viszont 11 négyzetméterrel többre, 87 négyzetméter alapterületű házra elegendő a megadott büdzsé. A legnagyobb, 111 négyzetméteres ingatlanra Békéscsabán tehetett szert a vásárló 30 millió forintból, itt a tavalyihoz képest 16 négyzetmétert veszítettek az alapterületből az ügyfelek. Kaposváron és Miskolcon is csökkent az ingatlanméret, de még így is 94, illetve 90 négyzetméteres házakat lehetett vásárolni ezeken a vármegyeszékhelyeken. Debrecen számít a legdrágábbnak: 30 millió forint mindössze egy 49 négyzetméter nagyságú házra elegendő, ami éves szinten 15 négyzetméterrel csökkent.

A fővárosban a legnagyobb budapesti lakás is csaknem ötödével kisebb, mint a vidéki csúcstartó. Tavaly Pesterzsébet számított a legkedvezőbb árú kerületnek, idén azonban Csepelen lehet a legnagyobb, 67 négyzetméter alapterületű lakáshoz jutni 40 millió forintból. A főváros budai oldalán a lakásvásárlás szempontjából legköltségesebb II. kerületben pedig csak 29 négyzetméteres kislakás érhető el a megadott keretből.

A fővárosi családi házakért - a kerületi átlagokat tekintve - idén 476-911 ezer forintos négyzetméterár között fizettek a vevők, így a 40 millió forintból megvásárolható ingatlan mérete a csaknem 50 és a több mint 80 négyzetméteres házakig terjed.

Címkék: ingatlan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk