Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 14. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: orientpress

E-útdíj: jön az újabb roham

E-útdíj: jön az újabb roham

Újabb rohamot hozhat a bevallási közreműködőknél a szeptember. Bár lényegesen előnyösebb a GPS-alapú e-útdíj bevallás a fuvarozóknak, az érintett cégek egy része még mindig kivár - írja a Világgazdaság. Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország ügyvezetője a bevallási közreműködőként is tevékenykedő cég vezetője elmondta, hogy augusztus a nyári szabadságolások miatt a fuvarozó szektorban is leállásokat eredményez. Ősszel viszont várható, hogy az eddigi viszonylati jeggyel élő fuvarozók is áttérnek a GPS alapú bevallásra

Hasonló várakozásokról számolt be a Világgazdaságnak Szász János, a Secret Control GPS Kft. kereskedelmi vezetője. Hozzátette, a cégnél azzal számolnak, hogy augusztusban ugyanannyi fedélzeti egységet értékesítenek majd, mint eddig. A vállalat becslése alapján egyébként egészen az év végéig tart majd a fokozott érdeklődés az OBU-k iránt, az eladások folyamatos növekedésére számítanak.

A Secret Control bevallásra kötelezett ügyfelei, akik már használták a vállalat által beépített Webbase fedélzeti egységet szinte maradéktalanul igénybe vették az általuk kínált e-útdíj adatszolgáltatást is. Azok is így tettek, akik az elején bizalmatlanabbak voltak a Hu-Go rendszerrel kapcsolatban és kivárták mire megbízhatóvá válik a működés – mondta el Szász János.

A közel 10 ezer bevallóval – amelyek tizede újonnan szerződött a céggel – rendelkező Webeye vezetőjének közlése szerint az e-útdíj rendszer bevezetését követően a kezdeti időkben nagy volt az érdeklődés és az ajánlatkérések száma, majd a rendszer indulása után bizonytalanság alakult ki, és elkezdtek kivárni a fuvarozók. Inkább vásároltak viszonylati jegyeket addig, amíg a GPS alapú bevallást tovább nem fejlesztették.

Mivel ezek a fejlesztések folyamatosak, így ma már újra megvan a bizalom a fuvarozókban a rendszer iránt és napról napra többen csatlakoznak hozzá. A megoldás egyik nagy előnye, hogy valóban csak a megtett útszakaszért fizet az úthasználó és abban az esetben, ha menet közben eltér eredeti úti céljától, nem veszik kárba a korábban befizetett összeg. Bagossy Tamás közlése szerint megnövekedett az utóbbi időben a telematikai szolgáltatást igénylők száma is. Sokan ugyanis úgy gondolták, ha már úgyis GPS szolgáltatóhoz fordulnak bevallásuk menedzselése miatt, akkor igénybe veszik egyéb szolgáltatásaikat, hogy az útdíj kapcsán újonnan felmerülő költségeiket járműparkjuk hatékony üzemeltetésével kompenzálják.

Az e-útdíj rendszer bevezetése jelentős fejlesztésre késztette a bevallási közreműködőket a Secret Control például július elején megduplázta szervizhálózatát a fedélzeti egységek beszerelésének meggyorsítására, jelenleg pedig szerződéskötési fázisban vannak egy 25 telephellyel rendelkező partnerrel, így a tervek szerint szeptembertől több mint 100 ponton tudják majd elvégezni az OBU-k telepítését és karbantartását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.