Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 12. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyesületté vált a Milla - Bajnait is várják 23-án

Egyesületté vált a Milla - Bajnait is várják 23-án

Egyesületté alakult a Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla), amelynek október 23-i rendezvényén Bajnai Gordon volt miniszterelnök is felszólal - közölte Juhász Péter, a szervezet újonnan megválasztott elnöke az ATV Start című műsorában csütörtökön.

A Milla szerdán este alakult egyesületté, és országos hálózat létrehozására törekszik, de nem válik párttá. A cél az, hogy együttműködés jöjjön létre a meglévő pártok és civil szervezetek között, annak érdekében, hogy leváltsák a kormányt – fogalmazott Juhász Péter, akit az egyesület elnökévé választottak.

Elmondta, a Milla október 23-ára meghirdetett fővárosi demonstrációján Bajnai Gordon is felszólal. Juhász Péter hozzátette: a Milla nem áll be a volt kormányfő mögé, csak lehetőséget biztosít neki a felszólalásra. A rendezvény szervezője cáfolta azt a korábbi sajtóértesülést, amely szerint a volt kormányfőt a demonstráció vezérszónokának kérték volna fel.

Juhász Péter információi szerint Bajnai Gordon már a Milla-demonstráció előtt be fogja jelenteni, hogy visszatér a politikába, ezért feltehetően nem is ez lesz felszólalásának fő üzenete - hangzott el a műsorban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során