Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 05. 12:25, hétfő | Helyi
Forrás: fotó: Szücs Laca

Együtt táncoltak a demenciával élőkért

Együtt táncoltak a demenciával élőkért

Országos kezdeményezéshez csatlakoztak a Tamási Szenior Örömtánc csoport tagjai is szeptember 21-én.

Minden év szeptember 21-én emberek tömegei vesznek részt olyan eseményeken, amelyek segítségével felhívhatják a figyelmet az Alzheimer Világnapra, és kifejezhetik szolidaritásukat a globális ügy mellett. A „Táncoljunk együtt a demenciával élőkért!”országos flashmob kampányhoz idén 45 település csatlakozott, köztük Tamási is. Fehér egyenpólókba jelentek meg a táncosok a Túrmezei Erzsébet rendezvénytéren Gyuricza Istvánné Aranka szenior örömtánc oktató vezetésével, és adtak ízelítőt mindabból, ami a foglalkozásaikon zajlik. A szenior örömtánc az egyik leghatékonyabb módja az időskori demencia megelőzésének és késleltetésének, erre szerették volna felhívni a figyelmet. A nyugat-európai országokban már 45 éve működő szenior örömtáncot kimondottan az idősebb korosztály számára dolgozták ki. A kíméletes sporttevékenység és „agytorna” a legújabb kutatások szerint eredményesen késlelteti a demencia és az Alz¬heimer-kór kialakulását. A közösségi mozgásforma speciális koreográfiákkal növeli az idősek erőnlétét, mindemellett segít az emlékezet fejlesztésében, valamint a térlátás és a helyzetfelismerés növelésében is. A flashmob nagy sikert aratott a járókelők körében, sokan álltak be a táncosok közé, és próbálták ki a lépéseket, remek hangulatot varázsolva ezzel a rendezvénytérre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 05. 15:00, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma nálunk már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!